Rehwinkel: Uitspraken gedeputeerden dom en onverstandig

“Dom, onverstandig, oncollegiaal en onzakelijk”, zo typeert burgemeester Peter Rehwinkel de kritiek van de gedeputeerden William Moorlag en Mark Boumans over de vakantie van Rehwinkel. Rehwinkel zegt dit in het programma Herestraat Helemaal dat dinsdagavond op OOG TV uitgezonden wordt.

Moorlag en Boumans vroegen zich af of het wel verstandig was dat Rehwinkel juist in de tijd van een politieke crisis over de tram op vakantie is. Rehwinkel stelt dat hij in goed overleg met de gemeente op vakantie is gegaan en die zelfs een week heeft ingekort.

Rehwinkel stelt dat er bij de gemeente geen lange recessen zijn en bij de Provincie wel. Rehwinkel vindt dat de gedeputeerden beter hun mond hadden kunnen houden in plaats van domme dingen te zeggen. Daarnaast zegt de burgemeester dat er juist geïnvesteerd moet worden in goede relaties, omdat de stad en provincie al problemen genoeg hebben.

Ook stelt Rehwinkel dat Commissaris van de Koningin Max van der Berg had moeten ingrijpen. Rehwinkel zegt dat er bij de Provincie wat dat betreft ook het een en ander aan de bestuurscultuur moet veranderen.

Het hele gesprek met Rehwinkel is vanavond te zien op OOGTV in het programma Herestraat Helemaal, direct na het nieuws.