Categorieën: Nieuws

“Onverklaarbaar dat Elly Pastoor moet sneuvelen”

Raadslid Randy Martens van de PvdA-fractie in de Groninger gemeenteraad vindt het onverklaarbaar dat wethouder Elly Pastoor het veld moet ruimen. Daarnaast vindt hij het niet te verkroppen dat de goede naam van Pastoor door het slijk wordt gehaald.

Martens schrijft deze conclusies in een open brief die hij richt aan zijn collega-raadsleden en de Stadjers. “Het rapport van Tichelaar klopt grotendeels in mijn ogen, maar de conclusie dat Elly (wethouder Elly Pastoor, red.) daarvoor moet sneuvelen is voor mij onverklaarbaar omdat iedereen weet dat Elly’s politieke stijl juist het tegenovergestelde is van de stijl die deze problemen heeft veroorzaakt”, schrijft Martens in de brief.

Het PvdA-raadslid begrijpt ook niet waarom Tichelaar deze conclusie getrokken heeft. “Ik weet niet met wie Tichelaar gesproken heeft, maar ik heb hem niet gesproken en Elly moest hem nota bene zelf opbellen om hem überhaupt te spreken. Dat is nogal wat, als je daarna rücksichtslos een politieke carrière om zeep helpt en iemand zulk groot onrecht aan doet door haar naam te besmeuren.”

Tichelaar heeft volgens Martens ook geen één goed argument gegeven waarom Pastoor moet sneuvelen. “Gezien het ontbreken van iedere inhoudelijke, politieke of persoonlijke reden lijkt het er sterk op dat Elly voor de zekerheid wordt geruimd. Dat is het kind met het badwater weggooien. Als Tichelaar zich wél had laten informeren door bijvoorbeeld even vijf minuten met mij als fractielid te bellen had ik hem wel willen zeggen dat Elly het absolute tegenovergestelde is van de sfeer van intimidatie en verdeel en heers die in zijn rapport genoemd wordt.”

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Randy Martens heeft 100 procent gelijk. Het was juist Elly Pastoor die op de laatste algemene ledenvergadering van de PvdA zich verzette tegen de machtscultuur. En dat de PvdA altijd over prestigieuze ruimtelijke onderwerpen (tram, Meerstad) gaat strijden terwijl voor sociaal-democraten belangrijke sociale onderwerpen (die zij in haar portefeuille heeft) nauwelijks aandacht krijgen.

    • Wat betreft de mening van Randy Martens kan ik mij ditmaal eens aansluiten bij de reactie van Arthur Kamminga. ( dit geldt natuurlijk niet voor zijn mening over de regiotram)
      En hoe die nieuwe fractievoorzitter op de afwijkende mening van Randy, een collega fractielid, reageert is al helemaal een gotspe.
      Over intimidatie gesproken. Dat belooft niet veel goeds voor de toekomst. Randy houdt je poot stijf.

  • Deze reactie toont dat Randy martens zijn eigen tekortkomingen probeerd te verdoezelen.
    Als je zo reageerd dan kan je inderdaad beter opstappen.

  • Pastoor en Boekhoudt zijn geofferd in het partijbelang. De landelijke PvdA heeft het helemaal gehad met de afdeling Groningen en wil de zaak van de grond af opnieuw opbouwen. Een hele gemeenteraadsfractie wegsturen is niet zo praktisch, daarom zal voor deze oplossing gekozen zijn. Al het goede werk van Pastoor ten spijt. (Ik heb daar geen zicht op, maar dat nemen we dan maar even aan.)Randy Martens reageert emotioneel op deze beslissing en dat betekent dat hij niet door heeft waarom hij genomen is. Daar kun je ook wat van vinden.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

6 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

8 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

9 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

10 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

12 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

13 uur geleden