Categorieën: Nieuws

‘Ook wethouder Pastoor moet vertrekken’

Na het vertrek van fractievoorzitter de Rooij en wethouder de Vries bij de PvdA moeten ook wethouder Elly Pastoor en voorzitter van de Groningse PvdA Piet Boekhoudt vertrekken. Dat blijkt uit het rapport van Jacques Tichelaar over de crisis binnen de PvdA in de Stad.

Woensdagavond maakte de landelijke PvdA het rapport van Tichelaar openbaar. In het rapport komt ook naar voren dat er hard gewerkt moet worden aan de verhoudingen tussen de Stad en de provincie en dat er gekeken moet worden naar de verandering in bestuurscultuur.

Wie uiteindelijk de wethouder van de PvdA zal worden in het nieuwe college zal vrijdag blijken. Tichelaar adviseert in zijn rapport om 1 wethouder van buiten de fractie te nemen en 1 wethouder van binnen de fractie.

Luister naar wethouder Elly Pastoor in gesprek met verslaggever Sebastiaan Scheffer:

Arjan Kamphuys

Bekijk reacties

  • Het bestuur van de PvdA neemt aanbevelingen over en stuurt al z'n beeldbepalende PvdA'ers naar huis. Echter onze burgervader ook van PvdA huize blijft, ondanks zijn gebrekkige optreden, gewoon zitten. Hij heeft zich geen sterk bestuurder/leider getoont tijdens de bestuurscricis die zich binnen zijn raad en partij heeft afgespeelt. Uiteinderlijk heeft het alleen maar verliezers opgeleverd. En het spel begint weer opnieuw.

  • Wat mij betreft ligt het probleem niet bij wethouder Pastoor en afdelingsvoorzitter Boekhoudt. Zij hebben zich juist altijd tegen de machtscultuur verzet. Dat zij nu worden "geslachtofferd" in het rapport van Tichelaar lijkt vooral ingegeven om niet één van de twee kampen in de Groningse PvdA te laten "winnen". Die redenering kan ik volgen, maar anderzijds lijkt het mij niet echt rechtvaardig om personen te offeren die geen schuld hebben aan de bestuurscrisis.

    Een aantal leden van de PvdA-fractie is veel meer debet aan de ontstane situatie, maar die blijven buiten schot omdat zij als gekozen volksvertegenwoordigers moeilijk zijn weg te sturen. Als de PvdA écht de regentencultuur wil aanpakken, dan moet óók gekeken worden naar de fractieleden die de hele machtscultuur altijd actief hebben gesteund.

  • Het rapport Tichelaar heeft op de pagina's 7 en 8 vele zgn. "bevindingen". Dit zijn persoonlijke bevindingen en indrukken, maar ze zijn niet gegrond. Niet gemotiveerd. Ze zijn helaas van stellige en stellende aard. Het rapport Tichelaar is mijns inziens niet grondig genoeg; een haastproduct van kleine omvang.

    De vraag is waarom wel mevrouw Pastoor moet opstappen, maar niet de voormalige vice-voorzitter van de PvdA-fractie. Ik duid op de heer W. Moes.

    Een ander pikant punt is dat er twee nieuwe PvdA-wethouders komen, die beiden van het mannelijk geslacht zijn. Een reden temeer om verbaasd te zijn over de manier waarop met Elly Pastoor wordt omgegaan. Heel goed dat ze wordt gesteund door de Jonge Socialisten en de heer R.O. Martens van de PvdA-fractie.

  • Geachte PVDA,

    Namens het stadsbestuur van de vakbond van schoonmakers in het Noorden willen wij u op het volgende attenderen.

    In de media konden wij vernemen dat de wethouder Elly Pastoor werd weggezet in de lijn van regentenpolitiek. Als iemand die te ver van mensen af is komen te staan.

    Wij als vakbond van schoonmakers herkennen ons totaal niet in het beeld wat nu van Elly opgetekend wordt. Nog dit jaar heeft Elly onze historische staking ondersteunt.

    Maar ook daar waar wij haar hulp vroegen stond ze niet alleen met woorden klaar. Wij hebben Elly dan ook meerdere malen onderscheiden als vriend van de schoonmakers.

    Bij deze verzoeken wij u om onze statement op uw website te plaatsen.

    Elly stond er voor ons en wij staan voor Elly.

    Met vriendelijke groet,

    Stadsbestuur : Paula Groenboom, Alie Apol, Gre Westerkamp, Ria Oostra en Marga Pluis.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

6 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

9 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

10 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

10 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

12 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

13 uur geleden