Categorieën: Nieuws

RegioTram nog niet definitief uit de rails

Bestuurders van de Regio Groningen-Assen willen de aanbesteding van de RegioTram niet stopzetten. Dit naar aanleiding van een brief van de gemeente Groningen, waarin regionale bestuurders werd verzocht om de aanbesteding stop te zetten

De stuurgroep Groningen-Assen wil nu eerst de consequenties en de mogelijke alternatieven voor de tram in kaart brengen, voor er een definitieve beslissing wordt genomen. De regio probeert hiermee rust te creëren in de Groningse politieke chaos, om zo de aandacht weer te vestigen op de bereikbaarheidsproblematiek van Groningen.

Dinsdag komt er een gesprek tussen de informateurs van het nieuwe college en de gedeputeerden Moorlag en Boumans. In dat gesprek zal de RegioTram ook uitvoerig worden besproken.

Theun Herder

Bekijk reacties

  • Karin Dekker twittert vanavond het volgende inzake de tram: beelden hebben een belangrijke rol gespeeld. Argumenten en feiten lijken niet te tellen, maar dat is ook democratie.

    M.a.w. de heren Schroor en Eikenaar hebben met de onderbuik en vol eigenbelang de tram afgeschoten. Niet in het belang van de stad en niet in het belang van de burger maar puur uit eigen politiek belang. Laat deze twee heren zsm de politiek verlaten. Onverantwoorde politici zijn het die de hen opgedragen verantwoordelijkheid duidelijk boven het hoofd gegroeid is. Wie gooit er anders bijna 250 miljoen weg! Want daar gaat het om! Niet 'slechts' 40 miljoen maar ook 200 miljoen aan subsidie!

    @Oog: kunnen jullie Ton Schroor en Eelco Eikenaar eens flink aan de tand voelen. En dan op de Britse methode, gewoon zeer scherp ondervragen. Zij zijn degenen geweest die achter het uit elkaar vallen van het college zitten. Laat ze daarvoor maar eens publiekelijk verantwoording voor afleggen.

    • Je kunt een tram in Groningen gaan laten rijden, ook al is de structuur van onze stad hier niet geschikt voor. Je kunt hybride bussen laten gaan rijden, parkeerplaatsen buiten het centrum aan gaan leggen, kabelbanen gaan exploiteren, enz.enz. Overal vind je voor- en tegenstanders voor, het ene plan kost honderden miljoenen, het andere wellicht tientallen miljoenen.

      Allemaal goed en wel, maar wil je werkelijk iets aan het dichtslibben van deze stad gaan doen, dan moet je de groei af gaan remmen, moet je juist veel en veel minder gaan bouwen, moet je veel en veel minder de student centraal willen gaan stellen. Moet je het juist gaan stimuleren dat mensen buiten deze stad gaan wonen en/of daar blijven wonen, zodat ook daar de voorzieningen intact blijven, voorzieningen welke nu, mede door "de trek" richting de stad Groningen stukje bij beetje verdwijnen. Deze stad is geen Amsterdam, Utrecht of Rotterdam, maar slechts Groningen, een provinciehoofdstad en spijtig genoeg voor Franco de Vries c.s. en mevr.Dekker geen metropool, wat het ook nooit zal gaan worden.

      • Dan zit Middenweg wel klein beetje fout. Van alle steden in Nederland is Groningen actueel nummer 7.
        Alleen dat we de verkeerde personen op de politieke zetels soms hebben kan gebeuren. Nationaal hebben we het recht wat we niet nemen om alleen met bepaalde arrogante directies om tafel te zitten. Doel op Prorail bijvoorbeeld.
        Op Europese schaal is Groningen een behoorlijke stad.
        Verzorgingsgebied Groningen is zelfs 3.3 miljoen mensen van Zwolle tot Oldenburg. Afhankelijk van wat je hebben moet.

  • Houtocheensop te zeuren over die Tram. Man!! Het is een lelijk onding en het blijft een lelijk onding. Zoek een andere hobby! Wij als gewone burgers mogen dat ding betalen, en ik zeg NEE ik wil niet betalen voor die onzin. Dus kappen nou!
    read my lips! TRAM-NO-WAY!!!

    • Wat een ongefundeerde onzin kramen jullie tramtegenstanders toch altijd uit. Nee, het is is een prachtig ding en de meest efficiënte oplossing om de vervoersuitdagingen aan te gaan, deze stad leefbaar en gezellig te houden enz. enz.
      DEZE STAD MOET VOORUIT en niet stil blijven staan!

    • Ja joh een parade van nog meer slingerende bussen door de stad dat is mooi en veilig... kuch...

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

3 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

3 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

5 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

5 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

8 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

10 uur geleden