Bijna 85 procent van de noordelijke bedrijven zien niets in een verplicht quotum voor het in dienst nemen van mensen met een arbeidshandicap. Dat blijkt uit onderzoek van de Groningse organisatie Quality Coaching onder ruim 600 noordelijke bedrijven.
Het nieuwe kabinet Rutte II denkt aan een quotumregeling voor het in dienst nemen van werknemers met een handicap. Als een bedrijf niet minstens vijf procent gehandicapten in dienst heeft, volgt een boete van 5.000 euro per jaar per baan.
Veel bedrijven vinden het idee op zich wel goed, maar achten het niet geschikt voor hun eigen organisatie. Mensen kunnen zo op een werkplek terechtkomen waar ze niet passen. Bovendien voelen de bedrijven niets voor de dwang die achter de nieuwe regeling zit. Grotere bedrijven zijn over het algemeen positiever dan kleinere.
Qbuzz introduceert volgende week maandag buslijn 110, een directe verbinding in de spits tussen Assen…
Een klein appartement of studio kopen in Groningen is relatief prijzig in vergelijking met andere…
Boa’s, burgemeester Koen Schuiling en de (toenmalige) minister waren er niet blij mee, maar een…
Het International Welcome Center North (IWCN) in Groningen viert deze maand zijn 10-jarig bestaan. Ale…
Komende zaterdag is het de Dag van de Binnenvaart en ook Scheepswerf Pattje in Waterhuizen…
De raadsfracties van Student & Stad en D66 maken zich zorgen over de situatie van…
Bekijk reacties
We moeten mensen gewoon aannemen op de geschiktheid bij de functie. Of dat nou een vrouw, een allochtoon of iemand met een beperking moet zijn, dat moet toch helemaal niet belangrijk zijn?
Als er geen dwang achter zit gebeurt er ook niets. Als er van de ene kant wel een sollicitatieplicht is, maar van de andere kant geen werkverschaffingsplicht, komen arbeidsgehandicapten (rotwoord!)op de laatste plaats. De overheid heeft als taak de risico's van de werkgevers te beperken, door de extra risico's die werkgevers met mensen die afwijken van de standaardwerknemer lopen, te ondervangen. Als er te veel mensen zijn die niet in het systeem passen, moet je het systeem aanpassen in plaats van de mensen er in proberen te wringen. Dat is dweilen met de kraan open. Dus leer bedrijven flexibeler met werknemers om te gaan. Pas het bedrijf eens aan de mensen aan in plaats van andersom. Daar kunnen de bestaande werknemers ook profijt van hebben.
Daar kunnen de bestaande werknemers ook profijt van hebben.???
De eeuwige discussie over werk...werknemers..en werkgevers gaat altijd over GELD..
Hoe kan ik zo goedkoop mogelijk een werknemer in dienst nemen.( gedachtegang werkgever)
Voor een gehandicapte, die instaat is om te werken en het graag wil.. is het natuurlijk een prachtige oplossing.
Gesubsidieerd aan het werk..
Voor de reguliere (niet gehandicapte) werknemer is het een "hard gelach" om WEER thuis te moeten blijven omdat het gesubsidieerd werk is ingepikt ( zo zal men het voelen).
Ondertussen is de thuis zitter (werkloze) gesubsidieerd.
En wordt ook de werkgever gesubsidieerd.
Wij ..met zijn allen betalen daarvoor.
Het uitspelen van de schuld en financiële lasten probeert onze regering hoe dan ook op de maatschappij neer te leggen.
Ten koste van de GEZONDE werknemers ( wij dus) die gedwongen wordt om achter de geraniums te gaan zitten.
Kan er ook nog wel bij toch ?
Dat bedrijven die geen moeite doen om arbeidsgehandicapten in dienst te nemen meer belasting zouden moeten betalen als die het wel doen vind ik rechtvaardig, maar noem het geen boete.
En begrijp goed : Niet de arbeidsgehandicapte legt de norm op dat ie niet zomaar mee kan draaien in een bedrijf. Linksom of rechtsom heeft deze persoon recht op solidariteit uit de maatschappij in mijn ogen. En dus met andere woorden : ja dat zal de gezonde werknemer altijd geld kosten. De bedoeling met de nieuwe regels is dat dat minder is.
Dit is gewoon te zot voor woorden! Gaat de overheid straks ook nog met de missie, visie en doelstellingen van een bedrijf bemoeien. Laat ze het eerst maar eens in Den Haag op orde hebben, voordat ze met bedrijven beginnen te bemoeien.