Na een uitgebreid onderzoek blijkt een straatroof toch niet verzonnen te zijn, zoals de politie eerder vermoedde. Een storing bij een mobiele provider zette de politie op het verkeerde spoor. Er zijn excuses aangeboden aan het slachtoffer, een 22-jarige man uit Assen.
De Assenaar werd vrijdagavond 13 april op de kruising van de Vrydemalaan met de Bloemsingel door drie mannen van zijn geld en mobiele telefoon beroofd. Eén van de daders had een wapen. Na onderzoek van de telecomgegevens, twijfelde de politie echter aan dat verhaal. De 22-jarige bleef echter volhouden dat hij wel degelijk was beroofd. In tweede instantie moest de provider echter toegeven dat door een storing, de verkeerde gegevens waren doorgegeven.
Met de nieuwe gegevens in huis, moest de politie concluderen dat de Assenaar toch geloofwaardig was. Ondertussen was er wel aangifte tegen hem gedaan voor het doen van een valse aangifte. Die werd met excuses aan het slachtoffer ingetrokken.
Het onderzoek naar de daders van de straatroof heeft evenwel nog geen concrete aanwijzingen opgeleverd.
De gemeenteraad van Groningen heeft met grote meerderheid een motie aangenomen waarin het kabinet wordt…
FC Groningen heeft woensdagavond verloren van AZ in het AFAS stadion in Alkmaar. De Groningers…
Een gratis lading grofvuil wegbrengen met een (elektrische) bakfiets blijft formeel gelijk aan een lading…
Het huidige busstation in Groningen moet na de verplaatsing van de bussen naar de zuidkant…
Leefomgeving staat op nummer één. Dat blijkt uit de Tienskipdag van 16 december, georganiseerd met…
De zachtere temperaturen blijven nog even bij ons. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis begint donderdag mild,…
Bekijk reacties
Dat is heftig. Word je in April beroofd met een vuurwapen, waar je ongetwijfeld behoorlijk van slag van bent. En dan word je vervolgens niet geloofd maar doet de politie ook nog aangifte tegen je. Pas in november komen ze hiervan terug.
Onderzoek naar de dader heeft nog geen concrete aanwijzingen opgeleverd. Nee, dat is ook niet zo logisch als je het slachtoffer eerst als dader ziet. Wanneer is er dan gestart met het onderzoek naar de echte dader ?
Kan het slachtoffer ook aangifte doen tegen de politie vanwege valse aangifte ?