Bij het landelijke meldpunt vuurwerkoverlast zijn tot nu toe zo’n 350 klachten van Stadjers binnengekomen. Dat meldt GroenLinks, die het meldpunt heeft opgezet. Tachtig procent van de meldingen gaan over vuurwerkbommen, het vroegtijdig afschieten van vuurwerk en het effect op dieren.
Landelijk zijn er tot op heden zo’n 25.000 meldingen binnengekomen. Groningen staat op de lijst van gemeenten met de meeste meldingen op de tiende plaats. Het meldpunt blijft nog tot 3 januari beschikbaar.
De raadsleden Mattias Gijsbertsen en Kris van der Veen van GroenLinks hopen dat het meldpunt een nieuwe politieke discussie op gang brengt: “Elke melding staat voor een groot aantal mensen dat ook overlast ervaart maar geen melding doet. Het is hoog tijd dat we onze vuurwerktraditie aanpassen, zodat het voor iedereen een feest kan blijven.”
De komende dagen verlopen grotendeels grijs. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis neemt aan het eind van…
Op het Dirt Park Groningen in de wijk Beijum zijn zondag vernielingen gepleegd. De beheerder…
Wielinga voor Vakwerk aan de Verlengde Hereweg sluit na bijna zeventig jaar definitief de deuren.…
Treinreizigers tussen Groningen en Assen hebben zondagavond te maken gehad met vertraging. Door een gestrande…
Het is Maria en Freerk uit Haren gelukt: hun laatste fietstocht voor Onbeperkt op de…
Veel zeges voor de op zondag actieve Groninger clubs. GRC spande de kroon met een…
Bekijk reacties
Hierbij wil ik mijn ergernis uiten over het feit dat er met name 's avonds en zelfs
's nachts vuurwerkbommen en harde knallen afgeschoten worden. Het is dan niet een knal maar de knallen gaan als een waterval achter elkaar. Je denkt te gaan slapen en dat lukt dan niet. Ook mijn dochter van 10 jaar schrikt wakker en raakt in paniek. Het is elk jaar weer een ramp. Ik smeek u: VERBIEDT VUURWERK ! Dit is een reactie vanuit Soest Gemeente Utrecht.