Flames uit bekerstrijd geknikkerd

Foto's: Jannes Veenstra

GasTerra Flames ligt uit de bekercompetitie. Dinsdagavond verloren de Groninger basketballers in Martiniplaza met 49-54 van ZZ Leiden.

De openingsfase was voor Leiden, dat goed verdedigde en liefst 4 driepunters scoorde in het eerste kwart, dat eindigde in 11-18. In het tweede kwart liepen de bezoekers aanvankelijk zelfs uit naar 11-24, maar daarna kwam Flames terug tot 21-26. De laatste aanvallen voor de rust liepen op niets uit, en de ruststand was 21-31.

In het derde kwart liep Leiden eerst uit naar 26-38, maar daarna kwam er een 11-0 run, waardoor de wedstrijd opeens spannend was. Het kwart eindigde bij 39-42. Het bleef spannend tot 49-51 (driepunter Jessey Voorn), 1:10 voor tijd. Ties Theeuwkens miste een driepuntspoging, en hoewel Flames balbezit hield, leidde de nieuwe aanval tot balverlies en een fout. De vrije worpen werden vervolgens benut door Sean Cunningham: 49-53 met nog 24 seconden te gaan. Ook de laatste aanval leverde niets op.

Topscorers bij Flames waren Jessey Voorn met 14 punten en Jason Dourisseau met 12 punten.