Gronitas verrast door brief gemeente

sport
Huidig hoofdveld van Gronitas, foto: Twitpic @Gronitas

Een gezamenlijk onderkomen van Gronitas met GRC op sportpark Corpus den Hoorn is nog niet aan de orde. Dat zegt bestuurslid Merijn Goris van Gronitas.

De club is verrast door een brief van het stadsbestuur aan de gemeenteraad waaruit is op te maken dat dit de insteek is van de gemeente. Het clubgebouw van Gronitas moet verdwijnen voor een nieuw trainingscomplex van FC Groningen.

Gronitas krijgt een verhuiskostenvergoeding van 100 duizend euro, maar dat is te weinig voor een eigen clubgebouw. Samen in één gebouw met GRC lijkt het enige alternatief. Gronitas vindt die verhuiskostenvergoeding ook veel te laag, omdat de club een veelvoud van dat bedrag heeft geïnvesteerd in het huidige clubgebouw.

Gronitas wil ook niet verhuizen naar sportpark De Parrel in Selwerd, waar een clubgebouw leeg staat. Volgens Gronitas heeft het sportpark weinig uitstraling en is het bovendien veel te klein om het jaarlijkse Promotex toernooi van Gronitas te organiseren. Bovendien zegt Goris dat de club de wortels heeft in Groningen-zuid.