Station Groningen Europapark feestelijk geopend

Station Groningen Europapark is maandagochtend officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door wethouder Joost van Keulen (VVD) en regiodirecteur Jan Mulder van Spoorbeheerder ProRail door het onthullen van het stationsnaambord.

De bouw van het nieuwe station begon vorig jaar oktober. Groningen Europapark heeft drie perronsporen waar behalve de treinen van Arriva richting Veendam en Leer ook de Sprinters van de NS stoppen. De eerste NS trein stopte zondag op het nieuwe station, tegelijkertijd met de invoering van de nieuwe dienstregeling.

De verwachting is dat er dagelijks zo’n zesduizend mensen van het nieuwe station gebruik gaan maken. De gemeente Groningen verwacht dat dit in de toekomst meer gaan worden. “Nu zal het vooral gebruikt gaan worden door voetbalsupporters en medewerkers van het UMCG”, zegt wethouder Van Keulen. “Over enkele maanden zullen ook de deuren van het nieuwe SoZaWe-gebouw geopend worden en krijgt het Alfa College een vestiging in de buurt. Dus het aantal reizigers zal alleen maar meer toenemen.”

Het nieuwe station heeft 47 miljoen euro gekost. Het tijdelijke station, dat in 2007 werd geopend, zal de komende tijd worden afgebroken.