Man dwong vrouwen tot prostitutie

De politie heeft na een onderzoek van enkele maanden een 32-jarige Congolees opgepakt voor mensenhandel, verkrachting, gijzeling en diefstal, onder meer gepleegd in Groningen. Een 35-jarige Groningse is voor medeplichtigheid opgepakt.

Afgelopen september hebben 26-jarige vrouw uit Groningen en een 21-jarige vrouw uit Enschede aangifte tegen hem gedaan. Zij werden een half jaar lang door de man gedwongen om als prostituee te werken. Dat gebeurde door heel Nederland. De vrouwen hadden hem via social media leren kennen. De man hield het verdiende geld en eigen zak en paste regelmatig geweld toe om de vrouwen aan het werk te houden.

Tijdens het onderzoek kwam er nog een derde slachtoffer naar voren, een 23-jarige Groningse. Ook zij heeft inmiddels aangifte tegen hem gedaan voor verkrachting en gijzeling.

De Congolees, die in Nederland een asielprocedure heeft lopen, zit tot de rechtszitting vast. De vrouw die als medeplichtige is opgepakt, heeft haar woning beschikbaar gesteld voor de prostitutie van één van de vrouwen. Zij is na verhoor vrijgelaten.