Categorieën: Nieuws

SP in de fout bij zoektocht “grootste graaier”

De SP heeft een fout gemaakt bij haar actie rond “de Grootste Graaier van Groningen”. Een van de drie genomineerden hoort niet op de lijst.

Stadjers konden kiezen tussen drie veelverdieners, onder wie bestuursvoorzitter Sibrand Poppema van de Rijksuniversiteit. Zij zouden alle tussen de 240 en 300 duizend euro verdienen. Poppema staat echter onterecht op de lijst, omdat zijn salaris inmiddels is aangepast.

De SP zoekt de grootste graaier, naar aanleiding van een rapport waaruit blijkt dat de topinkomens in de publieke sector opnieuw gestegen zijn. Op de lijst staan nu nog twee bestuursvoorzitters: Jos van Aartsen van het UMCG en Corstiaan Bruinsma van Stichting Lentis. Stadjers kunnen zaterdag hun stem uitbrengen, aan de Tussen Beide Markten, of via de website van SP Groningen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Van mij hoeft de SP dit niet te doen. Wat mensen verdienen is in principe een privé-aangelegenheid. Bij openbaar bestuurders ligt het uiteraard anders, maar krijg hier toch een onprettig gevoel bij.
    Plus dat ik me afvraag of de SP misschien niet ook inziet dat dit mensen zijn die echt wel wat kunnen en daar staat dan een verdienste tegenover. Of dit 3 ton moet zijn is weer een andere vraag, maar hee, misschien is zo'n persoon zijn geld wel dubbel en dwars waard. Weten wij veel. Het is me iets te makkelijk om mensen als 'graaier' weg zetten, er is ook nog zoiets als talent en vakbekwaamheid dat beloning verdient.

    • Wat mensen verdienen is inderdaad een privé aangelegenheid. Geef ik je gelijk in. Maar de mensen die nu op de lijst staan werken allebei in de zorg. Met de steeds duurdere zorgkosten en de basisverzekering die steeds minder vergoed mag je je toch wel afvragen of dit soort mensen zo'n enorm inkomen moeten krijgen. Met wat minder is het ook nog steeds een riant inkomen. Geef het liever uit aan handen aan het bed en wat meer vergoedingen in de basisverzekering en lagere eigen risico. Zeker nu er steeds meer mensen zijn die hun ziektekostenpremie amper kunnen betalen.

      • Daar heeft u zeker gelijk in, zo had ik het nog niet bekeken. De kunst is dus om met een beperkt hoeveelheid geld zoveel mogelijk goede zorg te leveren en ook het personeel fatsoenlijk te betalen. Dat is een hele uitdaging.

      • En zo zie je maar weer dat je een mening kunt hebben op grond van de informatie die je leest. Maar dat je mening kan veranderen als je wat meer standpunten en achtergronden bekijkt. Mooi toch. En het is inderdaad een hele uitdaging om het geld in de zorg te krijgen op die plekken waar het het hardst nodig is.

  • Beste tomaat;

    Een salaris van rond 120.000 Euro bruto voor een functie als bestuursvoorzitter van een Rijksuniversiteit zou toch meer dan genoeg moeten zijn, mede gelet op de werkzaamheden en het ontbreken van enige vorm van persoonlijke financiele risisco`s.

    Ook hier is de menselijke maat verdwenen en is men de realiteit uit het oog verloren.

  • De sp had de grootste kunnen worden voor een paar jaar terug en nu maar zeuren over loon van een ander terwijl als je soms de screenshots in de 2e kamer ziet staat er bier en ander alcohol op tafel en dat moet ons dan vertellen wat wij moeten doen, oke Roemer had appelsap of zo maar Rutte zat aan het bier. Geef mij dan maar een leider die aan de sap is dan aan het bier van ons geld. ik verdien net 20 euro meer dan het minimum loon en ik red mij er ook mee en als ik kon graaien deed i het ook maar ja in mijn functie (asbest) graait er niet zo veel en wat er te graaien valt wil je niet hahaah

  • Gaat de SP nu ook de grootste uitvreter van Groningen aanwijzen? De persoon die zich het minst inspant (niet actief een baan zoeken, geen vrijwilligerswerk verrichten, niet op een nadere wijze bijdragen aan de maatschappij en geen gebruik maken van de mogelijkheden om opleidingen te volgen). Of is dat dan een "hetze" naar de personen aan de onderkant van de maatschappij? Kop op SP, identificeer deze mensen eens, zet ze op een lijst (fototje d'r bij) en laat iedereen stemmen. Lijkt mij met het oog op de Grootste Graaier actie wel een gebalanceerd initiatief.

    • 'Uitvreter' is natuurlijk net zo'n negatieve benadering als 'graaier'. Je bereikt er niks mee en zet mensen alleen maar in de hoek.

      Ik heb zelf even geen werk en ik kan u zeggen: fijn is het niet. Zeker, het heeft zo zijn voordelen dat je bijvoorbeeld een eind kan gaan fietsen (ik noem maar wat) als je daar zin in hebt. Maar meestal heb je op maandagochtend toch een naar gevoel: je zou iets moeten doen, maar er is niks te doen. En hoe langer het duurt, hoe rotter het wordt.

      Als sommige mensen dan ook nog eens zeggen dat je een 'uitvreter/profiteur' bent, dan komt dat zeer onrechtvaardig over.

  • @Tomaat

    U heeft helemaal gelijk. Toch lijkt het meer geaccepteerd om iemand die voor een ingewikkelde baan met een hoog afbreukrisico een hoog salaris vraagt, negatief weg te zetten. De SP moet uitkijken met deze stemmingmakerij. Het is goedkoop scoren op basis van onjuiste gegevens. Ik zou mij niet in willen laten met een partij die zo onzorgvuldig handelt (maar dat lijkt iets des politieks te zijn).

    Ik wens u veel succes met het spoedig vinden van een nieuwe baan.

Recente berichten

Zonnig najaarsweer tot na het weekend, daarna klopt de herfst aan de deur

De komende dagen is het nog steeds een beetje nazomeren in Groningen. Aangename temperaturen, flink…

4 uur geleden

Winkelcentrum Paddepoel moet opener uitstraling krijgen: “Het is nu een eiland in een zee van asfalt”

Winkelcentrum Paddepoel moet een opener uitstraling krijgen. Voor voetgangers en fietsers moet het aantrekkelijker worden…

4 uur geleden

Twee gewonden bij schietincident op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk (update)

Op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk heeft woensdagavond een schietincident plaatsgevonden. Daarbij zijn twee mensen…

5 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar verkoop studentenhuizen: “Geluiden zijn verschillend”

De gemeente Groningen gaat samen met het steunpunt Huren onderzoek doen naar de verkoop van…

7 uur geleden

Langstzittend raadslid Amrut Sijbolts dient na ruim veertien jaar ontslag in

Na veertien jaar in de gemeenteraad van Groningen heeft Amrut Sijbolts zijn ontslag ingediend. Daarmee…

7 uur geleden

GON is voorbeeld dat je markt uit de zorg moet halen: “Wel zorgen over aantal tieners dat vastloopt in onderwijs”

Vijf jaar na de invoering van het gebiedsondersteuningsnetwerk, het GON, kan gesproken worden van een…

8 uur geleden