Categorieën: Nieuws

Prostituee met geweld omgebracht aan de Vishoek

In een pand aan de Vishoek in de binnenstad is dinsdagavond rond half twaalf een vrouw met geweld om het leven gebracht. Het betreft een 43-jarige prostituee.

Voor het pand waar de vrouw werkte werd een mes gevonden. Mogelijk is de vrouw hiermee om het leven gebracht. De politie is bezig met grootscheeps onderzoek en heeft inmiddels enkele getuigen gesproken.

De dader is nog voortvluchtig. Ook over het motief van de dader tast de politie nog in het duister.

Update:

Vermoedelijk is het slachtoffer een prostituee van Bulgaarse afkomst. De politie voert woensdag onderzoek uit, daarom is de Vishoek de hele dag aan beide kanten gesloten. De dader zou afkomstig zijn uit Oost-Europa, maar is nog voortvluchtig.

foto: Sammie Lobo / 112groningen.nl
foto: Sjoerd Rumpt

Politiewoordvoerder Ernest Zinsmeijer:

Verslaggever Sjoerd Rumpt in gesprek met een winkeleigenaar uit de buurt:

Martijn Middel

Bekijk reacties

  • Een gruwelijke daad. De dames van de Vishoek en Muurstraat zijn al de meest kwetsbare onderkant van de prostitutiemarkt en zijn door deze laffe daad nog weer meer vogelvrij geworden.

  • Nav dit gruwelijk misdrijf een reden te meer om de prostitutie te concentreren op EEN plek. Hoe sneller hoe beter, hoe veiliger!

  • Idd (hopelijk) beter en veiliger voor de raamprostitutie, maar een simpel verbod lijkt eenvoudiger dan het is. Die prostituees zijn nog slechter af als ze naar de Bornholmstraat zouden moeten? De gemeente is sowieso van plan om het daar langzaam terug te dringen. Verder moet de aandacht ook uitgaan naar minder zichtbare vormen met nog slechtere uitwassen... illegale bordeels/massagesalons etc. Alleen maar weer ouderwets wegstoppen lost natuurlijk niks op.

    • Nav het bericht van Erikk. Ik bedoel niet verbieden opheffen , maar concentreren in de nieuwstad. Daar is al lange tijd sprake van

      • Is opheffen niet het zelfde als verbieden? Als je kijkt naar de rol van de gemeente? Ik denk niet dat de pandjesbazen vrijwillig ophouden zolang er wat te halen valt.

  • Het zou mooie studentenhuisvestiging kunnen zijn toch? Al die kamertjes... Toch een beetje een achterbuurt... dus het gaat er op vooruit op die manier!

  • Oplossing is het snoeihard aanpakken van criminelen.

    Een Bulgaar, Turk (Saba Baran), Marokkaan of Albanees die een vrouw de "dagelijks verkrachting" in slaat/martelt/dreigt... moet in een cel worden gestopt. En de sleutel van deze cel, moet op de bodem van de Noordzee belanden.

    De manier waarop wij, door het niet organiseren van een ander strafsysteem, deze vrouwen zo verschrikkelijk in de steek laten, is te triest voor woorden. Zolang wij het strafsysteem niet veranderen, zijn wij mede-schuldig aan het in stand houden van deze verschrikkelijke toestanden.
    Want hondsdolle beesten lachen om het Nederlandse strafrecht en lachen om de Nederlandse gevangenissen.

    Kies voor de ultra-harde aanpak en het is
    snel gedaan met de (voor negentig procent) gedwongen prostitutie!

    Met vriendelijke groet

    P.S.

    De vier hierboven genoemde nationaliteiten, zijn kampioen in Nederland in de beestachtigheid die gedwongen prostitutie is. Vraag maar eens aan een politie-agent!

  • De spijker op zijn kop Vorschammer.
    Maar dat mag niet van de PVDA, Groenlinks en D 66 O ja CDA die weet het nog niet.

  • En ik maar denken dat om iemand met een Groningse tongval gaat? En sowieso als de inwoners van de stad zichzelf nou eens wat minder schuldig maakt aan kleine criminaliteit (bv verkeersdelicten, de hond los laten lopen op plekken dat dat niet mag, bedreigen van andere mensen etc etc) Dan zou de politie wat meer tijd hebben voor dit soort zaken.

    • Als de junks en dealers uit het A kwartier werden verwijderd zou het in ieder geval veiliger worden en minder criminelen en ander onguur volk aantrekken

      • Hopen voor jullie dat dat helpt... Blijft een achterbuurt... Zoals wel meer van die kleine straatjes aan de rand van de binnenstad. Zit daar ook niet daklozenopvang ed in de buurt ?

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

3 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

4 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

6 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

6 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

9 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

11 uur geleden