Categorieën: Nieuws

Ben Woldring helpt Hanzehogeschool

De Groningse internetondernemer Ben Woldring gaat samenwerken met het Hanze Honours College. Dat is een afdeling van de Hanzehogeschool die getalenteerde studenten extra mogelijkheden biedt.

Studenten van het Honours College gaan structureel werken aan projecten van Bencom. Dat is het bedrijf achter Woldring’s populaire onafhankelijke vergelijkingssites als Bellen.com, Gaslicht.com en LookingforBooking.com.

Ben Woldring wil hiermee laten zien dat er in het Noorden genoeg technische uitdagingen liggen voor excellerende studenten. Het idee dat veel mensen na hun studie werk zoeken in de Randstad, omdat het daar allemaal gebeurt, is volgens Woldring niet terecht. Hij wil laten zien dat er in Groningen genoeg mooie bedrijven zijn voor ambitieuze hbo-ers en academici.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Volgens mij is het andersom: de Hanzehogeschool helpt Ben Woldring aan goedkope handjes om aan z'n websites te werken.

    Op zich geen probleem: elk bedrijf kan wel een paar stagiairs gebruiken, maar doe ajb niet of Woldring de redder van de noordelijke ICT is. Die sector draait ook prima zonder hem.

    Overigens zou ik als "getalenteerde student" aan de Hanze toch wat spannenders zoeken dan het werken aan de zoveelste vergelijkingssite, maar dat terzijde.

  • He Maarten, bij ons ben je van harte welkom! Stuur maar een mailtje, dan kunnen we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

  • Ben woldring heeft vele succesvolle websites. Maar zo objectief zijn ze eigenlijk niet. In de energiemarkt bijvoorbeeld is het onmogelijk om een goede energievergelijking te maken zonder opgave van postcode en energieverbruik. Ok, die mogelijkheid heeft zijn site wel, maar omdat de top 5 energie zo overdreven is gepresenteerd, maken veel mensen de keuze voor de nummer 1 van die top 5, terwijl dat vaak niet de goedkoopste aanbieder is op basis van hun energieverbruik en postcode. Meten is weten snap je!?

  • Hij wilt gewoon gratis kracht joh hahahah Nee joh als hij echt mensen er mee gaat helpen vindt ik het prima maar ik denk dat een student veel meer kan betekenen voor ons allemaal en de toekomst dan zich storten op een vergelijking site

  • Hebben die studenten ook weer een stage en wat ervaring. Ik snap hem wel hoor. Ook een stukje goedkoper dan werknemers.

Recente berichten

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

22 minuten geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

1 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

4 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden

Vrienden en speurhonden naar La Gomera om te zoeken naar vermiste vrouw (49) uit Stad

Een team van zoekhonden gaat op het Canarische eiland La Gomera zoeken naar Diana. De…

6 uur geleden