Flames verliest van EiffelTowers

GasTerra Flames heeft donderdagavond de topper tegen koploper EiffelTowers uit Den Bosch verloren. In een met ruim 3100 toeschouwers gevuld Martiniplaza waren de Bosschenaren in de slotfase net iets beter: 75-83.

De thuisploeg begon zwak. Na 3 minuten was het 2-10, en na 6 minuten 7-18. Een driepunter in de buzzer van Nate Rohnert zorgde toch voor een 17-22 tussenstand na het eerste kwart. In het tweede kwart werd het verschil groter, tot maximaal 13 punten 3 minuten voor rust bij 23-36. Daarna kwamen de Groninger basketballers sterk terug. Wederom een driepunter in de buzzer, ditmaal door Jason Dourisseau, zorgde voor een 32-38 ruststand.

Na rust denderde Flames door, en nam de ploeg zelfs een 44-39 voorsprong. Daarna herstelde EiffelTowerd zich, en het derde kwart eindigde bij 55-58. Aan het begin van het laatste kwart kwam Flames nog op 65-60, maar daarna kwam EiffelTowers langszij. Een aantal spannende minuten volgden, en in de slotfase bleken de Bosschenaren iets beter op elkaar ingespeeld. Flames ging fouten maken om EiffelTowers af te stoppen, maar Den Bosch raakte de toegekende vrije worpen, zodat het verschil uiteindelijk 8 punten werd.

Na afloop uitte coach Ivica Skelin zijn ongenoegen over de scheidsrechters. ¨Ze wachtten me op. Kijk maar eens naar de verhouding in vrije worpen. Maar dat is het leven.¨

Topscorers bij Flames waren Jason Dourisseau met 21 punten en Rogier Jansen met 18 punten.Flames blijft op de derde plaats staan in de Dutch Basketball League en heeft 32 punten uit 25 wedstrijden.