Woningbouw corporatie Nijestee heeft besloten om geen inkomensafhankelijke huurverhoging in te voeren dit jaar. Daarmee blijft de huurverhoging per 1 juli voor alle huurders beperkt tot de wettelijke 4%.
Nijestee vindt dat de hoogte van de huur moet afhangen van de kwaliteit van de woning en niet van het inkomen.
Volgens Nijestee levert dat naast een gezonde mix van bewoners in de wijk, meer keuze en doorstroming op.
Komende avond trekken naar het oosten winterse buien weg gevolgd door enkele opklaringen. Na middernacht…
Het KNMI heeft tot vrijdagochtend code oranje afgegeven voor de hele provincie vanwege gladheid en…
Door flinke vertragingen donderdagavond op de A28 en de A7 richting Hoogezand, leidt dit ook…
Het gedeelte van de Turfsingel tussen de W.A. Scholtenstraat en de Bloemstraat is van maandag…
Een skateboard, Playmobil of een leuk kinderboek: bij de speciale Sinterklaasmarkt voor de members van…
Zo'n dertig studenten en medewerkers van de Hanzehogeschool hebben donderdagmiddag urenlang geprotesteerd tegen bezuinigingen op…
Bekijk reacties
Woningbouwverenigingen zijn in principe niet bedoeld voor mensen met een hoog inkomen (hoewel de grens wel erg krap is gesteld, maar dat moest van de EU) Wat zo langzamerhand van de zotte is dat jonge mensen met een lage inkomens vaak in dezelfde straat voor de dezelfde woning bijna het dubbele betalen dan oudere mensen (die lang in hetzelfde huis wonen) met een veel hoger inkomen.
De diversiteit in de wijken kan ook gewaarborgd worden door de woningen te verkopen aan huurders die een hoger inkomen hebben. Dan kunnen ze er blijven wonen. Verzin een onderhouds- en terugkoopconstructie, zodat de woningen netjes blijven en niet in handen komen van huisjesmelkers. En wat Erikk zegt klopt ook. De huren zijn de laatste jaren allemaal naar het maximum bedrag op basis van punten opgetrokken. Kijk maar eens op woningnet. Dat gaat uit de klauwen lopen voor nieuwe sociale huurders. Laat ze eerst de huren gelijktrekken. Dus meer verhoging voor mensen die er al langer wonen. Dat wordt gedeeltelijk weer opgevangen door extra huursubsidie voor de lagere inkomens.
Een huurverhoging van 4% 1 a 1,5 % boven de inflatie, betekent dat de minima permanent aan koopkracht inleveren. Dan ga je toch goedkoper wonen? Dat kan dus niet want de mindere huizen zijn inmiddels duurder dan het huis waarin iemand nu slechts pas een paar jaar woont. Dus tenzij je een een uitgewoonde studio wilt gaan zitten is een stap terug niet eens meer mogelijk of even duur en slechter.
De gemeente Groningen zou moeten willen dat de claim "Het levert ons geen geld op als Nijestee om het in te voeren" voldoende onderbouwd wordt. De gemeente Groningen loopt oa in de Grunobuurt grote risico's door garantstellingen. Dus dan mag men ook wel wat verantwoording in beleid zien (En dit moedigt nou ook niet bepaald mensen met een hoger inkomen aan om naar die duurdere huizen daar te verhuizen)
De huurverhogingen in de vrije sector rijzen de pan uit !!
Vorig jaar 7% en in 2013 weer 4%!!
Ik woon hier al 24 jaar en ben al 5 jaar gepensioneerd ( met 65 Jaar).
Mijn inkomen wordt steeds minder ( AOW+aanvullend pensioen)!
Het gaat een probleem worden, is er gedacht aan 65+ inmiddels 70+?
De bedoeling is natuurlijk verhuizen naar een goedkopere plek, Waar is die te vinden?
Ik woon op een hoek, doe veel aan beplanting rond het hele huis en heb elke zomer een prachtige tuin.
Wat doet mijn e.v. opvolger ? Net zo als vele buren een stenen tuin!?
Wat heeft een oudere voor mogelijkheden?