Nic. laat het in tweede helft afweten

Nic./Alfa-college blijft in de gevarenzone. De Groninger korfballers hadden zondagmiddag in eigen huis een prima eerste helft tegen Blauw-Wit uit Amsterdam, maar lieten het in de tweede helft afweten: 27-31.

De ploegen hielden elkaar in de eerste 10 minuten in evenwicht, maar daarna liep de thuisploeg uit, tot zelfs 16-8, negen minuten voor rust. Vooral Ricky Wu maakte indruk met liefst 8 doelpunten in de eerste helft. Bij rust was het 19-14.

Na rust werd Blauw-Wit sterker, en de Amsterdammers bogen een 20-16 achterstand om in een 20-23 voorsprong. Toen Niels Tamminga vervolgens de 21-23 maakte, was dat de eerste score voor Nic. in 16 minuten. De rest van de tweede helft bleven de Amsterdammers, met uitblinker Marc Broere (12 doelpunten in totaal), een voorsprong houden. Ricky Wu scoorde niet meer in de tweede helft, maar bleef wel topscorer.

Nic. blijft op de negende plaats staan in de Korfbal League en heeft 7 punten uit 13 wedstrijden.