Wethouder in zijn nopjes met nieuwe staatsieportretten

nieuws
De fractie van de PvdA overhandigt de tekeningen van leerlingen De Hoeksteen aan wethouder Dig Istha (PvdA)

Wethouder Dig Istha (PvdA) is onder de indruk van de staatsieportretten die leerlingen van basisschool De Hoeksteen gemaakt hebben van ons nieuwe staatshoofd. Istha kreeg de tekeningen woensdagavond uit handen van de fractie overhandigd.

Istha beloofde, na de tekeningen uitvoerig bekeken te hebben, dat hij samen met het College de mooiste afbeeldingen uit gaat kiezen. Deze zullen vervolgens opgehangen worden in het Stadhuis waarbij ze voor iedereen zichtbaar zullen zijn.

De tekeningen werden afgelopen maandagmiddag gemaakt door leerlingen van groep 5 en 7b van De Hoeksteen in opdracht van OOG TV. Op de redactie van de omroep was een persbericht van de PvdA binnengekomen, waarbij men het voorstel lanceerde om kunstenaars uit de provincie het nieuwe staatsieportret van Willem Alexander te laten maken. Door middel van een selectieprocedure en het vergaren van stemmen moet er een winnend kunstwerk uit rollen dat in de raadszaal komt te hangen.

Dat zoiets ook makkelijker kan werd vervolgens door de leerlingen bewezen die met veel vlijt en kleurpotloden en wasco het hoofd van de nieuwe koning op papier zetten. De PvdA spreekt van een geweldig initiatief en hoopt dat de tekeningen een inspiratiebron voor de kunstenaars zullen zijn. Maar of die kunstenaars ook echt aan het werk kunnen. Binnenkort zal het College zich over het voorstel uitspreken.

Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer