Duikers speuren Hoendiep af na moord echtpaar

Duikers van de politie hebben vrijdagochtend in de zaak rondom het vermoorde echtpaar uit Aduard opnieuw onderzoek gedaan aan het Hoendiep. Duikers speurden een slootje dat haaks op het Hoendiep staat minutieus af.

“De verdachte is door getuigen in de buurt van dit slootje gezien”, aldus woordvoerder Ron Reinds van de politie. “Daarom speuren we het slootje af naar sporen en bewijsmateriaal. Daar gebruiken we onder andere een metaaldetector bij.” Donderdagavond deed de politie ook onderzoek aan de U.T. Delfiaweg. “We hebben het vermoeden dat de verdachte daar op een ander bootje is geweest. Ook hier hebben we sporen veilig gesteld.”

De politie arresteerde afgelopen woensdag een veertigjarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats. De rechter-commissaris heeft vrijdag besloten dat de man twee weken langer in hechtenis blijft. De lichamen van het echtpaar van 70 en 68 jaar uit het Groningse dorp werden dinsdag gevonden in het Hoendiep. Maandagmiddag hadden ze een afspraak met een potentiële koper voor hun boot de ‘Mailo’.

Luister naar woordvoerder Ron Reinds van de politie: