Flames wint nipt van Weert

Originele foto: Sander de Jong via Wikimedia Commons

GasTerra Flames heeft zaterdagavond in Weert gewonnen van Stepco Weert. Hoewel de Groninger basketballers bij rust ruim voorstonden, was aan het eind het verschil klein: 82-84.

In de eerste helft leek er nog niets aan de hand voor de Groninger basketballers. Na het eerste kwart was het al 15-25, en bij rust 27-52. Na rust kwam Weert sterk terug. Aan het eind van het derde kwart was het verschil nog maar 8 punten: 58-66. Drie minuten voor tijd kwam Weert langszij (77-77), en het bleef spannend tot de laatste seconden. Vrije worpen van Nate Rohnert en Jason Dourisseau zorgden uiteindelijk voor de Groninger winst.

Topscorers bij Flames waren Jessey Voorn met 17 punten en Jason Dourisseau met 16 punten.

Flames blijft op de derde plaats staan in de Dutch Basketball League en heeft 40 punten uit 29 wedstrijden.