Gemeente: Kruising Antonius Deusinglaan is veilig

nieuws

De Kruising Wouter van Doeverenplein/Antonius Deusinglaan is volgens de gemeente veilig. Op verzoek van de gemneenteraad is de situatie in januari samen met de politie nogmaals bekeken. Een aanpassing zal leiden tot een ingewikkelder situatie voor de fietser.

Er zijn daarom geen redenen om de situatie aan te passen. Een aanpassing zal leiden tot een moeilijkere situatie voor de fietser. Op de kruising Wouter van Doeverenplein/Antonius Deusinglaan vinden momenteel werkzaamheden plaats in verband met de aanleg en verlegging van het diepriool ten behoeve van de herinrichting van het UMCG-terrein. In verband met deze werkzaamheden is de E.Thomassen A. Thuessinklaan tijdelijk afgesloten voor het autoverkeer.

Afgelopen raadsvergadering informeerde wethouder Joost van Keulen de raad al over de opgelopen vertragingen bij deze werkzaamheden, vanwege de vorst. De gemeente verwacht de werkzaamheden begin juni gereed te hebben. De omwonenden ontvangen op korte termijn opnieuw een brief waarin deze situatie uitgelegd wordt.