Categorieën: Nieuws

Gemeente: Kruising Antonius Deusinglaan is veilig

De Kruising Wouter van Doeverenplein/Antonius Deusinglaan is volgens de gemeente veilig. Op verzoek van de gemneenteraad is de situatie in januari samen met de politie nogmaals bekeken. Een aanpassing zal leiden tot een ingewikkelder situatie voor de fietser.

Er zijn daarom geen redenen om de situatie aan te passen. Een aanpassing zal leiden tot een moeilijkere situatie voor de fietser. Op de kruising Wouter van Doeverenplein/Antonius Deusinglaan vinden momenteel werkzaamheden plaats in verband met de aanleg en verlegging van het diepriool ten behoeve van de herinrichting van het UMCG-terrein. In verband met deze werkzaamheden is de E.Thomassen A. Thuessinklaan tijdelijk afgesloten voor het autoverkeer.

Afgelopen raadsvergadering informeerde wethouder Joost van Keulen de raad al over de opgelopen vertragingen bij deze werkzaamheden, vanwege de vorst. De gemeente verwacht de werkzaamheden begin juni gereed te hebben. De omwonenden ontvangen op korte termijn opnieuw een brief waarin deze situatie uitgelegd wordt.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Wat 's avonds nog wel eens verwarrend kan zijn voor de auto's is de groene anti-inbraak bouwlamp die wel hoger maar zowat op dezelfde plek staat als de stoplichten en een stuk feller is.

    Verder is het een kruispunt wat zeer onoverzichtelijk is voor zowel fietsers als auto's en bussen.

  • Over de voetgangers wordt niets gezegd hier. Erg jammer, zelf moet ik hier dagelijks langs en vind het erg onveilig. Geen zebrapad, geen stoep.

  • Ik ben echt helemaal klaar met die werkzaamheden ! Ik ben vandaag weer bijna aangereden op het kruispunt! Waarom wordt dat stoepje /fietspad langs de containerwoningen niet hersteld !? Super onveilig! Ik ben een omwonende en ik heb nog nooit een brief gehad of uitleg waarom er opeens niet meer aan fietsers en voetgangers wordt gedacht..belachelijk !!

  • Geen brief ontvangen, hoewel ik hier geen 50m vandaan woon. Vorig jaar zijn ze drie dagen voor de bouwvak begonnen met het afzetten, om vervolgens een paar weken niets te doen. Wanneer je op de website van de gemeente zoekt naar wegwerkzaamheden, staat deze kruising geheel niet op de kaart! Ik heb geen idee wat de bedoeling is van de verbouwing, hoelang het gaat duren, waar ik terecht kan met vragen/griefen? Hoop dat het snel klaar is, kunnen we eindelijk weer 'normaal' van/naar huis...

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

8 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

11 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

12 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

12 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

14 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

15 uur geleden