Categorieën: Nieuws

JOVD eist vertrek van burgemeester Bats van Haren

De JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD, vindt dat VVD burgemeester Rob Bats van Haren moet opstappen. De JOVD zegt dat Bats op alle fronten gefaald heeft rondom de facebookrellen in Haren, vorig jaar september.

Volgens de JOVD maakte Bats vooraf en tijdens de rellen geen duidelijke keuzes en ging het daarom compleet mis in Haren.

Ook heeft de JOVD geen goed woord over voor het feit dat Bats pas na het vernietigende rapport van de commissie Cohen zijn excuses aanbood: “Schandalig en arrogant. Had Bats Cohen nodig om in te zien dat het complete chaos was in zijn dorp?”

 

Andor Heij

Bekijk reacties

  • en meneer rehwinkel dan? hij is eindverantwoordelijke voor de veiligheid regio groningen inclusief haren.

    • Het was een openbare orde kwestie in haren. Peter Rehwinkel had geen formele rol te vervullen. Jammer hè?

  • maar rehwinkel had het heft in handen kunnen nemen door grip 4 op te schalen. heeft hij na gelaten. het gaat mij niet om jammer he, hij was eindverantwoordelijke, daar gaat het mij om.

    • Het was geen gemeentegrensoverschrijdend incident, dus van grip 4 was geen sprake.

      Hou toch eens op met dat rehwinkelpesten.

      • Hoezo rehwinkelpesten. Haren valt onder de veiligheidsregio Groningen en wie is daar de voorzitter van juist Rehwinkel.De veiligheidsregio blijkt al sinds zijn oprichting in 2010 onder de maat te presteren. Wiens verandwoordelijkheid is dat

      • Dat vind jij Klaas. Dat betekent nog niet dat het ook zo is. De veiligheidsregio's zijn er nog niet zo lang. De evaluatie er van is ook nog niet openbaar gemaakt. We weten dus nog helemaal niet zo veel over het functioneren van de veiligheidsregio. Desondanks weet jij kennelijk dat hij onder de maat presteert en dat dat allemaal de schuld van Rehwinkel is. Ik kan alleen maar concluderen dat je een persoonlijk antipathie hebt voor Rehwinkel, of dat je gewoon aan het meelullen bent met de mensen die Rehwinkel van het begin af aan al niet moesten.

        In dit geval had Rehwinkel geen formeel rol te spelen. Zijn veiligheidsadviseur heeft echter wel adviezen aan haren gegeven. Informeel is er dus wel degelijk ondersteuning gegeven. Wat daarmee gedaan is is de verantwoordelijkheid van Haren. Formele verantwoordelijkheid was er niet.

  • Jongeren reageren zeer primair op gedrag van de Burgemeester. Ik ben er overigens van overtuigd dat geen enkele burgemeester of verantwoordelijke dit asociale gedrag van deze jongeren in de kiem kon smoren. De Burgemeester wordt nu aan de schandpaal genageld. Als hij overtuigd is van zijn juiste aanpak blijft hij functioneren als Burgemeester. Ook een Burgemeester is een mens en kan fouten maken.
    Kijk ook naar zijn positieve kanten in zijn carriere. Als coach wil ik de Burgemeester graag begeleiden (kosteloos) in deze voor hem niet gemakkelijke tijd. info@support-personeelsdiensten.nl Corrie Jaarsma-Bronger.

  • 1 persoon in dit verhaal heeft de juiste beslissing genomen door op te stappen. wie van de twee heren volgt? misschien dat haren dan met een schone lei kan beginnen.

  • @ Corrie.

    Wat een onzin.

    Ben maar een eenvoudige, niet uit Haren afkomstige of woonachtige schoonmaker met alleen een HAVO diploma. Maar ik vroeg me vrijdagochtend al af of ik een kennis in Haren moest aanbieden om het huis van zijn ouders te beschermen. Ik ging er 's-middags al vanuit dat Haren hermetisch afgesloten zou zijn.

    Hoe kan het dat een burgemeester (met zijn staf) dan tot half elf 's-avonds treinen laten stoppen op station Haren? Hoe kan het dat er geen complete drooglegging was? Hoe kan het dat spotters (van de politie) hooligans van de FC, Twente en Ajax niet hebben gezien. Ik als simpele burger - met enige bekendheid met de echte harde kern van de voormalige Z-Side - zag ze wel richting Haren gaan.

    De rellen waren prima te voorkomen geweest. Als er een persoon met enige inzicht op de groepsdynamiek van een massa dronken adolescenten, op de plek van Bats had gezeten. Die had namelijk voor een voldoende repressieve aanpak gekozen. En dat had slechts wat gezeur van enkele Harenaars veroorzaakt. Gezeur in de trant van "toch belachelijk dat ik me moet legitiemeren om mijn eigen dorp in te mogen"

    Met vriendelijke groet

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

3 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

5 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

6 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

7 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

9 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

10 uur geleden