Rehwinkel: ik duik niet zo gauw weg

nieuws
Foto: Roel Breet

Burgemeester Rehwinkel is verbolgen over de aanhoudende kritiek op zijn rol en die van de gemeente tijdens Project X in Haren: “De beeldvorming is niet altijd correct. Ik duik niet zo gauw weg. De gemeente heeft het echt niet laten afweten.” Dat zegt hij voor OOG Radio.

Volgens de burgemeester is veel kritiek niet op feiten gebaseerd: “Het is soms mooi om in de krant te staan, maar het is het allermooiste als je de feiten ook kent. Als dat niet altijd het geval is, dan is dat hier niet behulpzaam.” Dat geldt ook voor de kritiek dat Rehwinkel op de avond van de rellen wilde dat de bussen die van Haren naar Groningen zouden rijden, op de aanwezigheid van relschoppers werden gecontroleerd. “U moet zich voorstellen wat ik te horen had gekregen als hier in Groningen ook rellen waren uitgebroken.”

Rehwinkel sluit niet uit dat hij uitleg komt geven in de Harense gemeenteraad, zoals de VVD in Haren dat wil. “Ik begrijp goed dat men het debat daar uiteindelijk niet heeft gevoerd en dat men mede om die reden mijn kant uit kijkt. Als ik van dienst kan zijn dan doe ik dat, maar dan moet ik dat wel eerst met mijn eigen gemeeteraad af kunnen stemmen.”

Het volledige interview is vrijdagmiddag te horen in het programma OOG Forum en hieronder terug te luisteren.