Categorieën: Nieuws

SP wil duidelijkheid rol Rehwinkel bij ProjectX

De SP wil duidelijkheid over de rol van burgemeester Rehwinkel tijdens de ProjectX rellen in Haren in september.

Volgens de commissie Cohen was Rehwinkel niet behulpzaam. Er zouden bussen van Haren naar Groningen gaan rijden, maar Rehwinkel wilde eerst zekerheid dat er geen reltrappers in die bussen zouden stappen. Dit bleek niet uitvoerbaar.

Ook vraagt de SP zich af of Rehwinkel, als hoofd van de veiligheidsregio, eerder op de dag van de rellen, proactief hulp heeft aangeboden aan Haren.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Ik wil absoluut niet respectloos overkomen, maar ik vind Rehwinkel onzichtbaar, als burgemeester en als bestuurder in deze gemeente. Zou dit dan bij de rellen in Haren in zijn nevenfunctie als hoofd veiligheidsregio anders zijn?

  • Ook in deze heeft onze burgervader Rehwinkel zich geen groot bestuurder getoont. Deze man is niet bekwaam om een gemeente als groningen en de veiligheidsregio adequaat en daadwerkelijk aan te sturen, het is niet de eerste keer dat de burgervader zijn eigen welzijn voor opstelt, ipv de linie aan te voeren. Behalve wanneer er een bloemetje uit te reiken is staat hij vooraan. Bah wat een slap persoon, de inwoners van Groningen verdienen toch een sterk bestuurder die zijn stad en inwoners voorop stelt.

  • Het onderzoek van PvdA-er Cohen laat Rehwinkel wel erg gemakkelijk wegkomen door te stellen dat Project X geen incident was dat de grenzen van de gemeente Haren oversteeg en Rehwinkel dus niet als hoofd veiligheidsregio einverantwoordelijk kon worden gehouden.
    Het tegendeel was natuurlijk het geval waarbij RTVN haar publiek ook nog eens aanmoedigde om ter plekke sfeer te gaan proeven. De meeste raddraaiers kwamen dan ook niet uit Haren maar uit de stad en de provincie Groningen.

  • Weer een aanval op de persoon Rehwinkel. De beste man komt nergens mee weg. Alles wat hij doet wordt negatief uitgelegd. Het lijkt er op dat Rehwinkel moet worden weggepest uit de stad.

    Het niet vervoeren van hooligans naar de stad is een goede reden om die bussen tegen te houden. Wat was er gebeurd als de grote markt kort en klein was geslagen? Dan was het op het bordje van Rehwinkel gekomen. Natuurlijk heeft de loco-burgemeester niet toegezegd hooligans te vervoeren. Het ging om feestvierders. Toen het in haren uit de hand liep is dat voorbehoud gemaakt. Dat je ze in de praktijk niet kunt scheiden is een tweede. Als de bussen eerder waren ingezet, was het misschien niet uit de hand gelopen in haren en dan was er ook geen sprake van Hooligans geweest. Maar die beslissing was niet aan de stad.

Recente berichten

Oranje EK tompoucen en wedstrijd volgen in binnenstad

Het Nederlands elftal speelt zaterdagavond op het EK in de kwartfinale tegen Turkije. Voor verschillende…

2 uur geleden

Groningen viert zaterdag Keti Koti: “Festival op drie locaties”

In Groningen vindt zaterdag de derde editie van het Keti Koti festival plaats. Met verschillende…

3 uur geleden

Knipoog van de zon tussen wolkenvelden en buitjes, halverwege volgende week ‘warme luchtbel’

Het kwakkelweer van de afgelopen dagen houdt ook komend weekend aan. Wolkenvelden en de zon…

13 uur geleden

Fietser naar ziekenhuis na forse aanrijding op Verlengde Oosterstraat

Op de Verlengde Oosterstraat heeft aan het begin van vrijdagavond een forse aanrijding plaatsgevonden tussen…

15 uur geleden

Badkat en Guppy krijgen nieuw ontwerp voor zomer in Pioenvijver van kinderen uit Oosterparkwijk

Badkat en Guppy kregen deze vrijdag een nieuw jasje in Oosterparkwijk. Kinderen uit de wijk…

15 uur geleden

Einde De Tapperij dreigt na besluit gemeente Groningen

Café De Tapperij zit in de problemen. De horecazaak aan de Grote Markt heeft van…

17 uur geleden