ChristenUnie vindt plannen De Wijert voorbarig

De ChristenUnie vindt de plannen van het stadsbestuur voor een multifunctionele accommodatie in De Wijert, te voorbarig. Volgens de partij is het beter om eerst alle verschillende plannen voor vergelijkbare voorzieningen in de buurt naast elkaar te leggen..

De accommodatie komt op de plaats van de huidige sporthal en krijgt twee gymzalen, een naschoolse opvang en ook is er plek voor basisschool De Tamarisk. Ook komt er een verbinding met de bibliotheek. Het Gomarus College heeft echter al een plan voor een sporthal aan de Vondellaan, die eventueel ook voor de buurt geschikt gemaakt kan worden. Daarnaast lopen er al een jaar gesprekken met het Noorderpoort over een sporthal in het Europapark.

Volgens wethouder Ton Schroor moeten de verschillend projecten los van elkaar gezien worden. Wat het stadsbestuur betreft komt er nu snel een prijsvraag voor het multifunctionele centrum. Drie architecten worden uitgenodigd om ontwerpen in te dienen. In het najaar moet dan duidelijk worden hoe het centrum er uit komt te zien.