foto: André Huitenga
Over de periode van 2000 tot 2011 is er in de stad sprake van een sterke toename in het fietsverkeer. Terwijl er sprake is van een daling in de regio. Dat blijkt uit cijfers van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid.
Terwijl in de regio het fietsverkeer met 9% afnam is er binnen de stadsgrenzen van Groningen juist sprake van een toename rond de 28% in de periode 2000-2011. In absolute getallen komt dit neer op 126.000 passerende fietsers per etmaal. Het blijkt dat de fiets met weer en wind uit de schuur word gepakt want ook het autoverkeer is licht afgenomen met 2009 (7%) als hoogste percentage.
De groei is vooral op de rekening te schrijven voor de bevolkingsgroep tussen de 20 en 29 jaar. In de stad Groningen is deze groep ruim vertegenwoordigd, deze groep is dan ook de voornaamste groep als het gaat om de toename in fietsverkeer.
Komende vrijdag leggen de medewerkers van IKEA het werk neer. De landelijke directie van de…
Hoog in de Martinitoren werd maandagochtend een bijzonder jubileum gevierd waar nog niet eerder aandacht…
De NOM heeft vorig jaar 31,7 miljoen euro geïnvesteerd in bedrijven in Noord-Nederland. Dat is…
Drs. Vijfje neemt het in de eerste ronde van de play-offs voor het kampioenschap zaalvoetbal…
Maar 80 km/u op de zuidelijke ringweg? Het is toch een Rijksweg, waar je normaal…
Een uitkijkpunt met horecazaak, ruimte voor woningen, kantoren of een hotel en een groot poppodium…
Bekijk reacties
Niet zo heel gek dit, aangezien het OV / de auto onbetaalbaar wordt gemaakt.
Je doet net alsof het een slechte ontwikkeling is dat mensen meer zijn gaan fietsen. Prima ontwikkeling voor de conditie en gezondheid van de stadjer, en het scheelt ook luchtvervuiling.
En als de fietsers zich ook meer aan de regels gaan houden en de gemeente op bepaalde plekken voor fietsenstallingen zorgt is het helemaal goed!
@Edgar het zal altijd een strijd blijven tussen fietsers en auto's. Ook auto's houden zich bij lange na niet aan de regels en zijn dan een ergenis voor fietsers.