Huurprijzen winkelpanden nekken winkeliers

nieuws
foto: Roel Breet

Zelfstandige winkeliers hebben veel last van stijgende huren. Er zijn huurverhogingen van wel 80% gesignaleerd. Dat liet Wilma Naaier van de winkeliersvereniging Ebbingestraat weten aan het CDA tijdens een discussieavond over de toekomst van de binnenstad.

Het zijn niet alleen de huren waar zelfstandige winkeliers last van hebben ook de crises speelt een rol en de opkomst van internetwinkels speelt de winkeliers ook nog eens parten. Het gevolg is dat steeds meer straten te maken hebben met leegstaande panden. Omdat minder zichtbaar te maken worden de etalages van die panden wel ingericht.

Anne Kuik van het CDA laat weten zich zorgen te maken over de aantrekkelijkheid van de binnenstad en doet nu onderzoek, ze hoopt dat de komst van het Forum en de eventuele aanleg van de kabelbaan de aantrekkelijkheid van de binnenstad vergroot. De zondagsopening nekt volgen haar veel kleine zelfstandigen. Ze wil dat de gemeente ook beter nadenkt over de effecten van winkelcentra aan de rand van de stad.