Categorieën: Nieuws

Huurprijzen winkelpanden nekken winkeliers

Zelfstandige winkeliers hebben veel last van stijgende huren. Er zijn huurverhogingen van wel 80% gesignaleerd. Dat liet Wilma Naaier van de winkeliersvereniging Ebbingestraat weten aan het CDA tijdens een discussieavond over de toekomst van de binnenstad.

Het zijn niet alleen de huren waar zelfstandige winkeliers last van hebben ook de crises speelt een rol en de opkomst van internetwinkels speelt de winkeliers ook nog eens parten. Het gevolg is dat steeds meer straten te maken hebben met leegstaande panden. Omdat minder zichtbaar te maken worden de etalages van die panden wel ingericht.

Anne Kuik van het CDA laat weten zich zorgen te maken over de aantrekkelijkheid van de binnenstad en doet nu onderzoek, ze hoopt dat de komst van het Forum en de eventuele aanleg van de kabelbaan de aantrekkelijkheid van de binnenstad vergroot. De zondagsopening nekt volgen haar veel kleine zelfstandigen. Ze wil dat de gemeente ook beter nadenkt over de effecten van winkelcentra aan de rand van de stad.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Bij Granny's steeg de huurprijs met 200%. Hoe kun je dan nog winst blijven maken vraag ik me dan af

  • Ik snap het idee achter die huurverhogingen niet: de eigenaar van een winkelpand verhoogt de huur enorm. De huidige huurder kan dat niet betalen. Gevolg is dat het contract niet verlengd wordt en het pand leeg komt te staan. Dat is toch helemaal niet aantrekkelijk voor die eigenaar, want z'n inkomsten worden opeens 0 euro.

    Een enorme huurverhoging afdwingen werkt alleen als je als verhuurder weet dat je relatief snel weer een huurder kunt vinden, maar gezien de huidige leegstand is dat helemaal niet realistisch.

    Wat zie ik over het hoofd?

  • "...Anne Kuik van het CDA laat weten zich zorgen te maken over de aantrekkelijkheid van de binnenstad en doet nu onderzoek, ze hoopt dat de komst van het Forum en de eventuele aanleg van de kabelbaan de aantrekkelijkheid van de binnenstad vergroot..."

    En dit beste mensen zit dus in onze gemeenteraad!

    We moeten niet verbaasd zijn dat we door zulke leeghoofden, over vijfentwintig jaar Groningen ook wel Emmeloord-op-de-Hondsrug kunnen noemen.

    Stem bij de komende gemeenteraadsverkiezingen PvdA (en dus CDA) als je wilt dat een Monstrum en Kabelbaan een zielige vertoning van die - eens glamoureuze van alle kanten kloppende - binnenstad maken.

    Met vriendelijke groet.

    Wat "studeert" deze Kuik? Lijkt me zo'n onnozel typ dat haar keuze voor het Monstrum verdedigt met de vrijwel volledig mank gaande vergelijking met het Groninger Museum. (Enige overeenkomst is de grote weerstand tegen beide projecten)

  • OP zichzelf begint dit stuk goed met :
    Het zijn niet alleen de huren waar zelfstandige winkeliers last van hebben ook de crises speelt een rol en de opkomst van internetwinkels speelt de winkeliers ook nog eens parten

    echter dan komt de christelijke CDA boodschap weer :::
    De zondagsopening nekt volgen haar veel kleine zelfstandigen.

    Hoe win je de concurrentie van internetwinkels als je van deze christelijke partij op zondag niet open mag zijn?

    Wel naar de kerk moeten(mag?) gaan en met lede ogen moeten aanzien hoe de internetconcurrentie jouw omzet inpikt. Het CDA interesseert zich geen biet voor de belangen van de kleine ondernemer

  • Proberen de vastgoedbezitters de leegstand af te wentelen op bestaande huurders? Dat is een soort roofbouw op je eigen bestand. Er zou meer bescherming voor kleine winkeliers moeten komen.

  • Kartelvorming? Gezien de leegstand (Groningen in de top 3 kwa m^2 ) en de dus blijkbaar stijgende huurprijzen zou dat best in de gaten gehouden mogen worden. Marktwerking blijkbaar niet aanwezig!

Recente berichten

Stadspartij verbreekt samenwerking en contact met fractievoorzitter Amrut Sijbolts

De fractie van de Stadspartij 100% voor Groningen heeft laten weten per direct alle samenwerking…

16 minuten geleden

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

1 uur geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

2 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

4 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

5 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

7 uur geleden