Categorieën: Nieuws

Raad wel voorgelicht over verkeersgelden

De gemeenteraad is wel degelijk ingelicht door de provincie over de besteding van het geld aan het verkeer en vervoer in de stad en provincie. Enkele fracties in de raad beweerden dat dit niet het geval was.

ChristenUnie Statenlid Stieneke van der Graaf zei dat vorige week al bij OOG Radio en dat verhaal wordt bevestigd door Stadspartij raadslid Robert Prummel. Prummel beweert wel dat de raad door de provincie niet goed is voorgelicht.

De raad van Groningen is boos, omdat er te weinig geld is uitgetrokken om de verkeersproblemen in de stad aan te pakken.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Wanneer trekt het gemeentebestuur en burgemeester nou eens de juiste conclusie en wanneer handelen ze daar na. Met andere worden het gehele gemeentelijk bestuur (incl de topmanagers) moeten gewoon opstappen. WAnt geloofwaardig zijn ze met z'n allen niet meer. Tussen niet voorgelicht of slecht voorgelicht zit nogal een wereld van verschil. Dit is niet anders uit te leggen dan dat ze gewoon een loopje nemen met de feiten en als het uitkomt leugenachtig te zijn. Dat ze boos zijn is een ander verhaal maar ze hebben er zelf bij gezeten.

  • Lees het verhaal nog eens? De oppositie heeft dus niet op zitten letten bij de informatie over de verkeersgelden van de provincie? Waarom zou dan het gemeentebestuur weg moeten?
    "Raad WEL goed voorgelicht over verkeersgelden" Je zou hier hoogstens de conclusie kunnen trekken dat Stadspartij of Christenunie niet goed functioneert in de raad.

  • Er is in ieder geval sprake van gebrekkige communicatie tussen stad en provincie, raad en wethouders, college en bevolking. Er worden steeds maar aannames gedaan. Men maakt zich boos om de eigen aannames en gaat herrie schoppen. Leuk voor de media, maar vervolgens blijken de aannames weer eens niet te kloppen.

  • Op de bijeenkomst van staten- en raadsleden in Assen op maandag 8 april deed de Gedeputeerde die namens de provincies sprak het voorkomen alsof alles open was en alle gewenste maatregelen nog bespreekbaar waren. Ik vroeg daar om geld voor het Westrandtracé (Plan B) waar Groningen veel aan zou hebben. Ik kreeg als antwoord dat het op de B-lijst van prioriteiten staat. Ik antwoorddde dat het hoger op die lijst thuishoort omdat het aansluit op de wens het goederenvervoer naar de Eemshaven (zelfde route) te verbeteren.

    U kunt mijn verbazing begrijpen toen dags daarop bekend werd dat er geld zomaar was weggesluisd, geld dat het beste besteed kan worden in en rond de Stad.

    Dáár, rond de Stad, liggen de problemen. Dáár moet worden geïnvestereerd!

    Robert Prummel
    Fractievoorzitter van de Stadspartij

  • "B-lijst van prioriteiten" Kortom geen prioriteit ... De omschrijving klopt al niet. En excuus voor de eerdere conclusie , maar dat was op basis van de berichtgeving hier.

  • Overigens klinkt het ook niet echt of u verkeerd bent voorgelicht. U trok andere conclusies uit dat gesprek wsl als de gedeputeerde ?

Recente berichten

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

12 minuten geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

1 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

2 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

3 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

4 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

5 uur geleden