Categorieën: Nieuws

ROOD opent meldpunt klachten Noorderpoort

De jongerenclub ROOD van de SP, heeft dinsdag een meldpunt geopend waarop leerlingen van het Noorderpoort hun klachten kwijt kunnen. De laatste weken was er veel te doen over misstanden op het MBO.

Op de locatie aan de Verlengde Visserstraat was de aftrap, maar deze verliep niet helemaal gesmeerd. De school was onaangenaam verrast door de komst van de socialistische jeugd. Na moeizame onderhandelingen kregen ze uiteindelijk groen licht het pand te betreden. Binnen was er weinig animo voor de actie, maar uit eerdere gesprekken tussen de leerlingen en de SP jongeren was gebleken dat er wel degelijk sprake is van onvrede.

Via de website van ROOD is het meldpunt ook digitaal te bereiken. Wellicht is de drempel om via die weg een bezwaar in te dienen lager.

Sybren Mulder

Bekijk reacties

  • Het is jammer dat ROOD discutabele methodes. Op hun website tendentieuse berichtgeving:“Het is belachelijk dat het NP niet toestaat dat ROOD praat met leerlingen.." Het NP staat juist WEL toe maar niet door binnen te stormen en te chanteren met OOG TV. “Het kan niet dat studenten geen gehoor bij de directie vinden.." Rood heeft niet onderzocht of dit echt zo is...

  • Binnen deze locatie is er enorm veel gebeurd. Er is NP breed elk jaar een deelnemerstevredenheidsonderzoek, er is een leerlingenraad, er is hard gewerkt om roosters beter en efficienter te maken. Scholen zijn niet de vijand ROOD. Het is stemmingmakerij. Zoek je naar fouten dan vind je ze altijd. Slecht en onprofessioneel.

  • Gelukkig hadden de studenten op deze locatie weinig met de ROOD actie.
    Natuurlijk kan er altijd wat beter en samenwerken kan nooit kwaad maar het zou me verbazen als Rood ook met maar iets nieuws op de proppen kan komen waar het NP niet al mee aan het werk is om dat te verbeteren. Werk samen,doet het NP dan niet mee, ga dan actie voeren. Niet er bij voorbaat van uitgaan dat het MBO slecht is. Jammer en onbegrijpelijk

  • Het lijkt erop dat SP Rood ook weer eens wat aandacht nodig heeft...

    Beetje jammer dit. Tevens onprofessioneel aangepakt.
    Ook nog raar opkijken dat je zonder afspraak niet zomaar een school kunt binnenstormen met camera en al. "Wereldvreemd" is een woord dat bij me op komt.

  • Inderdaad ik zal niet zeggen dat ik het altijd eens ben met het NP beleid maar ik zie toch met eigen ogen dat er echt alle moeite wordt gedaan om een leerlingraad te krijgen, dat er jaarlijks een leerlingenenquete is Noorderpoortbreed, er structurele wijzigingen zijn in de roosterplanning. Natuurlijk zal een leerling klagen als een docent ziek is, als je 2500 leerlingen hebt is altijd wel iemand boos.

Recente berichten

Zonnig najaarsweer tot na het weekend, daarna klopt de herfst aan de deur

De komende dagen is het nog steeds een beetje nazomeren in Groningen. Aangename temperaturen, flink…

3 uur geleden

Winkelcentrum Paddepoel moet opener uitstraling krijgen: “Het is nu een eiland in een zee van asfalt”

Winkelcentrum Paddepoel moet een opener uitstraling krijgen. Voor voetgangers en fietsers moet het aantrekkelijker worden…

3 uur geleden

Twee gewonden bij schietincident op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk (update)

Op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk heeft woensdagavond een schietincident plaatsgevonden. Daarbij zijn twee mensen…

5 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar verkoop studentenhuizen: “Geluiden zijn verschillend”

De gemeente Groningen gaat samen met het steunpunt Huren onderzoek doen naar de verkoop van…

6 uur geleden

Langstzittend raadslid Amrut Sijbolts dient na ruim veertien jaar ontslag in

Na veertien jaar in de gemeenteraad van Groningen heeft Amrut Sijbolts zijn ontslag ingediend. Daarmee…

7 uur geleden

GON is voorbeeld dat je markt uit de zorg moet halen: “Wel zorgen over aantal tieners dat vastloopt in onderwijs”

Vijf jaar na de invoering van het gebiedsondersteuningsnetwerk, het GON, kan gesproken worden van een…

7 uur geleden