Blaudzun maakt Bevrijdingsfestival compleet

nieuws

De Nederlandse singer-songwriter Blaudzun maakt de lange lijst met muzikale namen van het aanstaande Bevrijdingsfestival in Groningen compleet. Genres lopen uiteen van pop, rock, hiphop tot dance en wereldmuziek.

5 Mei is de dag waar behalve in Groningen in dertien andere steden in Nederland Bevrijdingsfestivals plaatsvinden. Met bijzondere activiteiten wordt aandacht besteed aan het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Hoogtepunten zijn het ontsteken van de vlam, het optreden van ambassadeur van de vrijheid Miss Montreal en het 5voor5-moment waarbij het publiek opgeroepen wordt om gezamenlijk te dansen op het lijflied ‘Dance the war is Over’.

Het festivalterrein is vanaf 12.00 uur open. Tijdens het festival kan alleen met – op het festival te verkrijgen – munten betaald worden. Er zijn zowel gratis als betaalde toiletten, EHBO-posten en er is een podium voor mindervaliden. Naast muziek is er theater, dans, workshops, een informatiemarkt, een uitgebreide Kids Area en is er volop eten en drinken te verkrijgen.

OOG Radio zendt tussen 12.00 en 20.00 uur live uit vanaf het festivalterrein.