Commissie Imagoschade van start

nieuws

Op het provinciehuis is donderdag de commissie gepresenteerd die gaat onderzoeken of Noordoost Groningen imagoschade lijdt door de problemen rond de gaswinning. De commissie, die onder leiding staat van PvdA-politicus Wim Meijer, is ingesteld door de provincie zelf.

Behalve de voormalige Commissaris van de Koningin van Drenthe bestaat de commissie uit de voormalig leider van de VVD en oud-minister Ed Nijpels, voormalig staatssecretaris Pieter van Geel (CDA) en Hannie te Grotenhuis, die ook al lid was van de commissie die onlangs de provincie adviseerde over de gemeentelijke herindeling. Ook zal de voormalige voorzitter van de Tweede Kamer, Gerdi Verbeet, af en toe aanschuiven. De commissie maakt binnenkort bekend hoe zij te werk gaat.

Sinds bekend is dat Groningen te maken krijgt met aardbevingen als gevolg van de gaswinning, is de roep om compensatie luid geworden. Minister Kamp van Binnenlandse Zaken laat dit ook onderzoeken, maar dat onderzoek is alleen gericht op schade aan gebouwen en niet op het feit dat bijvoorbeeld bedrijven niet meer in het gebied willen investeren.