De kans op de bouw van een appartementencomplex op de locatie van de boerderij Coendersborg in Helpman is groter geworden. Het Stadsbestuur heeft geen bezwaren tegen de bouw.
Volgens de eigenaren verkeert de boerderij in slechte staat en kost renovatie teveel geld. Ze willen dat de gemeente het bestemmingsplan aanpast, zodat woningbouw hier mogelijk wordt. De eigenaren willen het pand, waar nu een restaurant in zit, verkopen. Er zijn plannen voor een appartementencomplex van zes lagen.
Het complex wordt een stuk kleiner dan de oude boerderij. Bovendien kan de huidige parkeerplaats verdwijnen omdat de nieuwe bewoners ondergronds gaan parkeren. Volgens de gemeente wordt het park daardoor groter en aantrekkelijker. Veel omwonenden zijn tegen de plannen omdat het de omgeving zou aantasten.
Op de Grote Markt is zaterdagochtend bij het krieken van de dag een man bewusteloos…
Op de Grote Markt is zaterdag de Groningen Voedselhub van start gegaan. Het gaat om…
Een hele goede middag! Het is weer tijd voor een middagje Euroborg: FC Groningen neemt…
Het melktappunt bij melkveehouder Erwin Bijman in Ten Boer is niet meer. Regelgeving heeft de…
Aan de Steentilstraat is zaterdag pop-upstore Stukvoorstuk Vintage geopend. Het is de derde vestiging van…
Het informatiecentrum van Aanpak Ring Zuid, dat de afgelopen jaren te bezoeken was aan de…
Bekijk reacties
Het is één van de laatste stadsboerderijen!
Een grote lokale PvdA, is een garantie voor de vernietiging van ons-mooi-stadje.
Met vriendelijke groet
Volgende keer GroenLinks stemmen dus: http://groningen.groenlinks.nl/node/90288
Ja, Als deze boerderij het enige verkiezingsthema zou zijn wel.
Maar Annie Postma en die andere lichten van GroenLinks hebben nog nooit een poot uitgestoken om het één-na-laatste historische bouwwerk in het Stationsgebied - het Glaudé - van de sloop te behoeden.
GroenLinks is, net als de PvdA, in het algemeen voor slopen van karakteristieke historische bebouwing. Vermoed dat het CPN smaldeel nog steeds voor het op oud-socialistische wijze vernietigen van het collectief geheugen (historisch erfgoed) is. Aanhangers van De Ceausescu-methode.
Met vriendelijke groet
Zoals gewoonlijk is er bij de politici weer het historisch besef van een fruitvlieg.
Direct slopen die politici.
Vandaag nog!
Groenestein, Vorenkamp en Coendersborg worden expliciet genoemd in het 'definitieve' bestemmingsplan Coendersborg 2010 van de gemeente Groningen, als zijnde cultuurhistorische borgen en buitenplaatsen. In 2013 mogen de bomen nog net blijven staan, maar de Coendersborg zelf mag over in handen van een projectontwikkelaar. Waar is het cultuurhistorisch besef gebleven?