Categorieën: Nieuws

Rehwinkel: Bommeldingen tijdens Koninginnenacht

Er zijn tijdens Koninginnenacht bommeldingen bij de politie binnen gekomen. Dat zegt burgemeester Rehwinkel van Groningen in een interview met de Volkskrant.

Rehwinkel zegt dat hij daarom tijdens Koninginnenacht naar het politiebureau is gegaan. Over de ernst van de bommeldingen wilde Rehwinkel in het interview niet in gaan. De politie meldde dat Koninginnenacht rustig en gezellig is verlopen en zag in de aard van de meldingen blijkbaar geen aanleiding om de festiviteiten te staken.

Ook zijn er nog geen incidenten gemeld tijdens Koninginnedag. De sfeer overdag was erg gemoedelijk. Rehwinkel zelf was in Amsterdam, omdat hij gast was bij de inhuldiging van Koning Willem Alexander.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • De politie heeft inmiddels ontkent dat er meerdere meldingen waren binnengekomen, de burgermeester was weer eens uit op sensatie... Gelijk vervangen deze kermisattractie

    • Bron van de politie is...

      De politie vond het eerst helemaal niet nodig om na Project X, fatsoenlijke voorlichting te geven. Met dank aan Rehwinkel, weten wat er had kunnen gebeuren.

      Of weet 'Lars' ook de locatie van de bommelding?

      • De lokatie doet er niet toe, de politie geeft aan dat er één bommelding was en niet meerdere bommeldingen. Laat de burgermeester zich bij de feiten houden en laat de interessantdoenerij gewoon achterwege.

  • Er was dus wel degelijk een bommelding. Rehwinkel vond het nodig dit bekend te maken, de politie niet. Maar staat Rehwinkel niet aan het hoofd van de veiligheidsregio ? Volgens artikel 12 Politiewet 1993 is de burgemeester de gezagdrager in verband met de handhaving van de openbare orde en de uitvoering van de hulp verleningstaak. Dus vallen zijn eigen mensen hem af. Maar we weten inmiddels hoe met met falende korpschefs (Drost / rellen Haren) omgegaan wordt, die worden gewoon gepromoveerd.
    Het klinkt alsof er een soort hetze tegen Rehwinkel begonnen is. Misschien om te zorgen dat hij zijn ambtstermijn niet afmaakt ?
    Waarin een grote stad klein kan zijn....

  • Meneer was aan het parlevinken in Amsterdam? Dacht dat hij veiligheid zo hoog in het vaandel had, dan ga je op zo'n dag de stad toch niet uit? Zoveelste faal van Petertje.

    • Moest hij daar niet zijn als lid van het VNG bestuur? Dat lijkt me niet zo raar dat ie dan bij de Kroning is ?

    • Het lijkt me toch niet dat het functioneren van het politie-apparaat afhankelijk is van de aanwezigheid van Rehwinkel.Het is niet meer dan logisch dan dat hij aanwezig is bij de kroning.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

3 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

6 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

7 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

7 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

9 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

10 uur geleden