Categorieën: Nieuws

Rehwinkel: “Er was geen afspraak met politie”

Er was geen afspraak met de politie over het wel of niet naar buiten brengen van het nieuws van de bommelding. Dat heeft burgemeester Peter Rehwinkel (PvdA) afgelopen vrijdag gezegd in het radioprogramma OOG Forum.

De afspraak is volgens Rehwinkel ook niet zo essentieel. “Tijdens Koninginnenacht werd duidelijk dat er een vermeende bommelding was. Daarop ben ik naar het politiebureau gegaan. Heel veel mensen hebben gezien dat ik daar naar toe ging. Toen ik vervolgens vragen kreeg wat ik op het bureau moest heb ik afgewogen wat het beste is, en volgens mij kon ik het beste open kaart spelen.”

Tijdens de nacht van 29 op 30 april 2013 kwam er een melding binnen bij de politie dat er een bom in de binnenstad zou liggen. Daar bleek niet waar te zijn. Toch is de situatie breed uitgemeten in de media omdat er sprake zou zijn van slechte communicatie. “De politie en de gemeente hebben heel goed opgetreden. Maar de communicatie naar buiten, over wel of geen afspraak is slecht”, vertelt Inge Jongman van de ChristenUnie. Jongman heeft daarom samen met de collega’s van de SP en D66 vragen gesteld aan het College over de kwestie.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Hmmm nog steeds.. Politie gaf aan bommelding liever niet publiekelijk te maken. Vervolgens geeft de burgermeester een interview aan de Volkskrant,laat het keuren door z'n woorvoerder, maar vraagt niet even aan de politie of het alsnog naar buiten kan ?
    Wat een onzin over datdan de burgemeester geen fout heeft gemaakt omdat er geen concrete afspraak was. Het blijft geklungel zeker NA projectX.

  • Het hele projectX gebeuren maakte laatst nog eens pijnlijk duidelijk dat de verhouding tussen burgermeester en politie er WEL toedoet. Ook de communicatie met de pers is daar onderdeel van. Dat een beetje opportune journalist er direct weer een barst weet te krijgen zegt waarschijnlijk iets?
    Geneuzel over de oostwand hoort bij een ander onderwerp en wordt iig niet door iedereen belangrijker dan het functioneren van de veiligheids driehoek (En is een Pyramide niet wat ? ;-) )

    • Zucht! alle leugens over Rehwinkel aanvoeren om een nieuwe leugen geloofwaardig te maken.

      • Zucht. Lees de verklaringen nog eens terug zou ik zeggen. Geen leugens van mij kant. Maar wel irritant off-topic gaan en weer de standaard 'beschuldiging ipv argumenten' van jouw kant Marc.

  • Beste OOG wanneer mogen jullie van de partijraad van de PVDA weer normaal nieuws uit gaan zenden?

    Je zou bijna IRTV vragen om de licentie over te nemen.

  • KunnenRehwinkel en de politie niet eens aan het werk gezet worden in plaats van door te blijven mekkeren over een (nep) bommelding ? Lekker interessant wie wat wanneer heeft gezegd en waarom. Hebben ze niet wat beters te doen ? Laat ze de stallen van de kinderboerderij eens uitmesten of de hokken van het dierenasiel eens een flinke schoonmaakbeurt geven. Goed voor de teambuilding want daar ontbreekt het nogal aan als ik de berichten zo lees.

  • Nouja ik heb er nu ook wel genoeg over gezegd. Maar ik kan me voorstellen dat oa D66 en CU toch wat meer willen weten over hoe dit gelopen is. En ik ga nu nog lekker even van de zon genieten!

  • Marc het is hoe Peter Rehwinkel het gebeuren zelf omschreef... En nog beschuldig je me van het gebruik van leugens. Kinderachtig. En nu heb ik het druk met stikken voor je geneuzel.

    • Dat heb je helemaal niet gezegd. Je impliceert dat Rehwinkel heeft lopen klungelen bij project-x, wat helemaal niet waar is, en ook hier heeft hij niks verkeerd gezegd en nog krijgt hij een lading stront over zich heen.

      Met andere woorden jij bent de gene die valselijk beschuldigingen loopt te uit.

      • Hoewel Rehwinkel bij ProjectX ook niet uitblonk is dat niet wat ik zeg. Een van de conclusies van het rapport Cohen was toch dat de communicatie naar de media beter op elkaar afgestemd moest worden? (En dat is idd niet alleen Rehwinkel, maar de hele veiligheidsregio) Dus nee geen leugens en waar is de nieuwe leugen dan? Was het dan niet gewoon handiger geweest terwijl ie op het politie buro was ook even de politie even het interview te laten zien ? Achteraf was het maar een storm in een glas water... Dit keer wel. Maar ik geef D66 en CU gelijk dat ze doorvragen.

      • Je hebt je tijdsschema verkeerd. Hij was op Koniginnenacht op het bureau. Op Koninginnedag is hij in Amsterdam geïnterviewd door de Volkskrant. Dat interview is op 30 april om 18:30 geplaatst. Toen was Koninginnenacht met nepbommelding al lang en breed voorbij. In het interview zegt hij iets over 'een aantal bommeldingen' Dat was geen officiële verklaring maar een contextuele uitspraak. Vervolgens belt de media de politie en daar roept iemand dat ze geen uitspraken doen over bommeldingen, maar als Rehwinkel het gezegd heeft. Ja inderdaad er was er een. Daar maakt de Journalist van BURGEMEESTER REHWINKEL BRENGT POLITIE IN VERLEGENHEID!!!!!!!!!! En dat klopt niet, dat is een foute aanname, geen wederhoor BAM op de website. Broddelwerk Kan Rehwinkel niks aan doen.

Recente berichten

Brand in woning aan Korreweg snel onder controle

In een woning aan de Korreweg heeft zondagavond korte tijd brand gewoed. Bij de brand…

52 minuten geleden

Zpannend Zernike kijkt terug op geslaagd weekend: “Het enthousiasme dat je ziet is zo fantastisch” (foto’s)

Zpannend Zernike heeft dit weekend ruim 15.000 bezoekers getrokken. Theo Jurriens van de organisatie spreekt…

2 uur geleden

Ruime zege GRC, punt voor GVAV, eerste zege voor Groninger Boys

In de Tweede Klasse boekte GRC een ruime zege op GOMOS en pakte GVAV Rapiditas…

4 uur geleden

Zilver voor Silke Jongman uit Haren tijdens NK Halve Marathon

Twee atletes van Team 4 Mijl uit Groningen vielen zondag in de prijzen bij het…

4 uur geleden

FC Groningen geeft het uit handen tegen Ajax

FC Groningen verliest in de Johan Cruijff ArenA met 3-1 van Ajax. Na een achterstand…

5 uur geleden

Up North gaat nieuwe ronde in: “Artiesten de kans geven om hun productie tot leven te brengen”

Als artiest is het niet makkelijk om op te vallen en om door te breken.…

6 uur geleden