Het Tuin in de Stad-project dreigt te verdwijnen. De gemeente heeft aangegeven dat er gebouwd zal worden op de grond aan de Friesestraatweg waar het project nu zit.
Tuin in de Stad heeft de grond vier jaar geleden in beheer gekregen en er sindsdien een openbare volkstuin van gemaakt. Er worden activiteiten georganiseerd, planten geruild en verkocht en het is een speelplek voor kinderen uit de buurt.
Op 15 mei wordt er een debat gehouden over dit onderwerp in de gemeenteraad.
Een groep medewerkers van het Beatrix Kinderziekenhuia in de stad heeft woensdag al fietsend een…
Na de Fietsersbond uit ook het Platform Gerrit Krolbrug, samen met een aantal bewonersorganisaties, grote…
De Doperse Dis is door de ChristenUnie Groningen uitgeroepen tot Barmhartige Samaritaan van het jaar.…
De gemeenteraad van Groningen heeft met grote meerderheid een motie aangenomen waarin het kabinet wordt…
FC Groningen heeft woensdagavond verloren van AZ in het AFAS stadion in Alkmaar. De Groningers…
Een gratis lading grofvuil wegbrengen met een (elektrische) bakfiets blijft formeel gelijk aan een lading…
Bekijk reacties
"Het Tuin" zit Jola Meijer - beoogd projectleider van de Minifloriade - teveel in de weg.
Een vrouw die ook binnen RO/EZ als grote faalhaas wordt gezien. Maar als vriendinnetje van de hoogste baas Arie Wink, mocht ze haar projectjes blijven doen.
Ze is wel eens verdedigd met het succesvol opknappen van het Plantsoen, door te kiezen voor de Engelse Landschapsstijl. Ongeveer het enige alternatief was het Plantsoen laten blijven van een verzameling Vieze Hiv-heuveltjes.
Red dit prachtige initiatief dat "Het Tuin" project is! Dit soort bijzonder plekken maakt een stad nu juist een stad. In tegenstelling tot een aaneen geregen geheel van treurige appartementencomplexen. Deze laatste opvatting is een waan van de plaatselijke PvdA.
Volgens Frank de Vries* maakte een zootje appartementencomplexen, wegen,landmarks, stadstuinen (het moet vooral allemaal zeer gelikt en keurig ingericht zijn) en winkelcentra een stad.
Met vriendelijke groet
P.S
Het zien van het belang van karakteristieke bebouwing, cultuurhistorische samenhang, een vreemd woongemeenschapje, industrieel erfgoed, graffiti, diversiteit in gevelhoogte, wederopbouwbeton, glas-in-lood, warmte van de prachtige rode Groninger baksteen of zoiets leuks als het spontane en redelijk organisch gegroeide "De Tuin"... dat was voor de kleinburgerlijk jurist De Vries uit het zeer kleinburgerlijke Kennemerland veel te moeilijk.
Laat tuinindestad blijven! De initiatiefnemers Frans en Vivianne hebben er een prachtplek van gemaakt en het wordt nog mooier met de subsidie die ze gekregen hebben. Ik heb er activiteiten met kinderen van de kinderopvang gedaan, we hebben planten gepoot en de kinderen vonden het prachtig.
Vorige week zijn we met 20 man bezig geweest om de strook land naast het fietspad te veranderen in een bloemenakker. Heerlijk om zo met zoveel enthousiaste mensen aan de slag te zijn. Ik hoop op nog veel leuke en leerzame activiteiten van tuinindestad!
Groet
Niek Stavenga