Categorieën: Nieuws

Van Kesteren baalt van keuze landelijke PVV

Ton van Kesteren, fractievoorzitter van de PVV in de Provinciale Staten, baalt ervan dat de PVV niet mee mag doen met de gemeenteraadsverkiezingen in de Stad. Dat besluit is begin dit jaar genomen in Den Haag, omdat men binnen de PVV denkt dat er niet genoeg capabele mensen beschikbaar zijn.

Van Kesteren verwacht dat er in de gemeente Groningen tenminste een aantal zetels gehaald kon worden. Hij sprak hier ook over met Geert Wilders om te proberen de partijkoers te wijzigen. Wilders had hier in eerste instantie wel oren naar en is erg tevreden over de PVV in de Provinciale Staten van Groningen.

Vooralsnog beslist de meerderheid en gaat de partij alleen meedoen in Den Haag en Almere. Een basis leggen voor de toekomst lijkt vooralsnog prioriteit te hebben bij de PVV, als het zover is staat Ton van Kesteren in ieder geval klaar om de gemeenteraad in te gaan.

Jurjen de Jager

Bekijk reacties

  • Heel verstandig van Geert, laat hij maar op zeker gaan...zijn tijd komt eraan...

    • Buitengewoon zielige reactie!

      Vond je altijd wel een interessante reaguurder, maar nu sluit ik mij aan bij degenen - en dat zijn er veel - die jou een zielig ventje vinden.

      Of niet D1N0?

      • Dat is volledig jouw interpretatie van mijn reactie. Je weet helemaal niet op welk niveau ik deze partijen met elkaar vergelijk. Een marrokanenprobleem heeft Groningen in ieder geval niet en ook niet nodig. Het studentenprobleem is echter wel een actueel thema bij de stadspartij.

  • Jammer, ik had graag gezien dat ze meededen. Weet zeker dat ze aardig wat stemmen gekregen zouden hebben.

  • @ Marc

    Als je de vergelijking (studenten en marokanen) in je eerste reactie had geplaatst, zou er geloof te hechten zijn aan het verhaal van hoe je reactie geïnterpreteerd moet worden.

    Het is nu gewoon overduidelijk dat jij - als bezoldigd communicatiemedewerker van de gemeente? - de brave burgers van de Stadspartij via associatie in de behoorlijk rechtse hoek van de PVV wil trekken.

    Verder: hoe vallen bijvoorbeeld knieschoten voor Marokkanen te vergelijken met het handhaven van de 15% norm voor studentenbewoningen?

    Je vergelijking is zo disproportioneel dat ie onfris wordt. Vooral omdat jij veel beter kunt.

    Met vriendelijk groet

    • Ik denk dat Ton van Kesteren nu boos wordt. Jouw reactie zegt veel over jouw mening over de PVV. Ik vind het beide volksbespelende partijtjes die uitblinken in onprofessionaliteit. Inhoudelijk hebben ze niet veel met elkaar te maken (maar dat kan ook gewoon door gebrek aan inhoud komen).

      • Heb Ton van Kesteren nog niet op grote onzin kunnen betrappen. Had Ton van Kesteren het de afgelopen vijftig jaar voor het zeggen gehad in Groningen (in plaats van de PvdA), dan zou Groningen er nu waarschijnlijk veel beter bij gelegen hebben.

        Maar de landelijke PVV slaat de plank volledig mis met hun zwart-wit kijk op Islam. De Iraniërs die ik in mijn leven ben tegengekomen waren bijvoorbeeld allemaal door-en-door fatsoenlijke mensen.

        En als ik zou mogen kiezen, veel liever in een straat vol met Alevieten, dan in straat vol met autochtone Rotterdammers, Amsterdammers, Friezen of Hagenezen.

        Met vriendelijke groet

  • Ik zie ook wel veel overeenkomsten tussen de PVV en de Stadspartij. Deze hoeven niet allemaal negatief te zien. Hun kiezers zijn vooral ontevreden en willen nauwelijks meer in debat om echte oplossing voor hun problemen te zoeken. Hoorzitting-en bestuurders-moeheid noem ik het maar. Maar zelf komen beide partijen meestal met oplossingen die bewezen slechter zijn, maar ach tja daar geeft men gauw de 'linkse' historici die de geschiedenis verdraaien. Zelfs dat is niet nieuwe en komt veelvuldig eerder in de geschiedenis voor.
    Nouja één groot verschil tussen de PVV en de Stadspartij. Terwijl de PVV overdreven achter een sterke leider gaat staan lijkt de Stadspartij met grote verschil van inzicht achter niet echt serieus te nemen clown aan te lopen.
    Deze niet sterke onderlinge samenhang met als enige echte samenhang de haat voor de huidige autoriteit lijkt me nou net ook de reden dat de Stadpartij vorige jaar uit het nieuwe college is gehouden met het predicaat 'te labiel'

  • En Marc,

    Jammer dat je niet het fatsoen hebt om duidelijk te maken wat je voor werk doet, en voor wie.
    Zodat wij (degenen die geven om het behoud van al mooie, karakteristieke en historische dat Grunn te bieden heeft) inzicht hebben in je goedkope aanvallen op de Stadspartij.

    De enige partij die niet voor slippendrager van de corrupte bouwkliek - die de PvdA in deze stad is - wil spelen... en daarom door communicatie-medewerkers als jij, verdacht en belachelijk gemaakt wordt.

    Groeten aan D1NO!

    • Goh voor goedkope aanvallen moet je toch vooral bij jou zijn toch Vorschlaghammer? En kom dan zelf eerst eens met een uitgebreide biografie?

      • Beste Erikk.

        De reden van mijn haast manische geschop tegen de lokale PvdA en haar slippendragers (alle andere partijen minus de PvdD en Stadspartij) is dat de lokale PvdA de door-en-door vertakte en corrupte banen (en klusjes-)machine is die onder andere door cliëntelisme, nepotisme en nauwe banden met bevriende "journalisten" (Hans Berens) het in deze stad voor het zeggen heeft.

        En wat dat voor de stad betekent heeft, valt goed te zien op oude afbeeldingen (foto's op bijvoorbeeld beeldbank) van de stad. Nu gaan weer wat mooie karakteristieke industriële pandjes in de Sledemennerstraat plat. Met de PvdA wordt Groningen behalve het Napels-op-de-Hondsrug, ook het Emmeloord-op-de-Hondsrug.

        Maar mijn punt is dat er totaal geen gelijk speelveld is voor de partijen. De lokale PvdA, en haar belanghebbende vriendjes, zien Groningen als hun private speeltuin, (voor RO-wethouders) hun eigen Legoland, en zullen er heel veel aan doen om oprechte nieuwkomers (als de Stadspartij) buiten de besluitvorming te houden.

        Daar willen ze zelfs wel betaalde communicatiemedewerkers als "Marc" voor inzetten.

        En "Vorschlaghammer" is gewoon een betrokken stadjer, die om het reageren heen, nog wat schoonmaakt.

        Met vriendelijke groet

  • Marc is een gemeente-ambtenaar? Dat verklaart inderdaad een hoop. Ik dacht eerst dat hij voorzitter was van de Rehwinkel fanclub.

  • De PVV heeft geen landelijke partijorganisatie met provinciale - en gemeentelijke afdelingen. Het is daarom goed mogelijk dat Ton van Kesteren meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Groningen. De Lijst Van Kesteren of onder een eigen naam. Ik denk aan Grunneger Sproak of Trots op Groningen. Mike Tomale (ex-PVV, ex-Trots op Nederland, ex-Democratisch Politiek Keerpunt van Hero Brinkman) uit Beijum zal zeer graag op deze lijst willen staan.

    Van Kesteren handelt niet in strijd met de Kieswet, als hij mijn ongevraagd advies opvolgt. Geert Wilders kan hem niet verbieden om deze Stadsweg te volgen. Gelukkig leven we in een vrij land... Toch?

  • IK heb lange tijd gedacht dat Marc een pseudoniem van Frank de Vries zou zijn, maar na zijn uitlatingen eerder deze week richting Vorschlaghammer, begin ik te twijfelen tussen Frank de Vries en Arjan de Rooij, de voormalige fractievoorzitter van de PvdA.

    Hoe dan ook, in de kroeg en in z`n kennissenkring zal Marc het wel leuk doen, maar de realiteit heeft hem al lang geleden ingehaald, een ieder die hem kent prikt zo door hem heen.....

    • Door zijn behoorlijk felle reacties naar medereaguurders als bijvoorbeeld die goede mevrouw Kiki, ga je haast een Arjen de Rooij in Marc herkennen.

      Maar Marc is echter - anders dan De Rooij - een weinig (Germanisme)positief geweest ten aanzien van de tram. Een project dat het door Marc zo geliefde Monstrum-plan financieel in de weg zat.

      Marc zal heel goed kunnen zitten in het legioen halftalenten (Mirana Bolhuis, Sherlock Telgt, Chris Garriet, DJJohanz) dat door een semi-artistieke klus in het Monstrum, gepeperde facturen bij de dienst OCSW hoopt in te kunnen leveren.

      Niet begrijpende dat het Monstrum naast een stedenbouwkundige doodssteek voor het centrum is, het Monstrum ook de nekslag voor de gemeente financien zal betekenen. En dat in een Artikel 12-gemeente, de met belastinggeld betaalde cultuur-uitingen als eerste sneuvelen.

      Met vriendelijke groet

  • Maar wie is Vorschlaghammer? De boze ex van Peter , Frank of Arjan? Of van alle 3 ?
    Maar dat inmiddels enige mensen hier jullie stijl enigszins kopieren en ipv de PVDA de Stadspartij flink op de korrel nemen lijkt mij niet zo verbazingwekkend en terecht. Daar hoef ik iig geen cent voor te ontvangen... dat doe ik uit liefde voor de stad!

    • Nou hebben we mekaar (Groningsisme)

      Het op de korrel nemen van brave burgers die opkomen voor het behoud van de historische bebouwing van ons-mooi-stadje is niet terecht!

      Toppie trouwens dat je betrokkenheid met de stad niet een financiële reden heeft!
      Zouden we dat maar van elke reaguurder op opinie vormende reaguurder of "journalist" (Hans Berens)kunnen zeggen.

      Met vriendelijke groet

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

3 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

5 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

6 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

7 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

8 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

9 uur geleden