Categorieën: Nieuws

Buitenlandse studenten hebben afspraak met gemeente

Host Me Right!, een groep buitenlandse studenten die een petitie voor betere studentenhuisvesting opstelde, heeft een overeenkomst met de gemeente afgesloten. Binnen een aantal weken maakt de gemeente duidelijk of ze financieel kan bijdragen aan een website waarop studenten hun huisbaas kunnen beoordelen.

Dit moet bijdragen aan een transparantere kamermarkt. Ondertussen moeten de studenten nog verder praten met de RUG. Rasmus Geertsema, lid van Host Me Right!: “De RUG heeft aangegeven dat zij de website wel wil ondersteunen, maar dan mogen er geen reviews van de Housing Office op staan. Hiermee heeft de RUG een contract”. De studenten van Host Me Right! hebben echter aangegeven dat zij een onafhankelijke website willen maken, en dat de reviews dus over alle beschikbare kamers zullen gaan.

“We zullen ervoor zorgen dat de reviews slechte praktijken aan het licht brengen, maar dat de eerlijke huisbazen beloond worden.”, aldus Geertsema.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Bouw nu eindelijk eens een keer Campus op het Suikerterrein dan zijn wij af van al die mogelijke oplossingen aan de marge.
    Groningen verdient een Campus !!

    • Het terrein van de voormalige Suikerunie is een geïsoleerde en slecht bereikbare locatie zonder voorzieningen in de buurt, ingeklemd tussen spoor en ringweg. Om het terrein aantrekkelijk te maken voor studenten om te wonen moet er fors geïnvesteerd worden in de bereikbaarheid en nutsvoorzieningen. Er is geen aansluiting op gas en riool en er is totaal geen groen.

      Bovendien geven de woningcorporaties aan, geen interesse te hebben in dit soort grote complexen. Zij stellen dat studenten het liefst in of vlakbij het centrum wonen.

      Aldus een eerder nieuwsbericht op OOG.

      Maar ik begrijp dat jij ze graag uit het zicht wel hebben. Dan kun je maar beter in Almelo of Apeldoorn gaan wonen. Studenten horen bij de stad.

  • Investeren in de ontwikkeling van het Suikerterrein kan goed zijn. Groningen wil zich zo graag op de kaart zetten. Doe dat dan ook.

    Ook Internationale studenten willen best in een Campus wonen.

    Het is een onnozele opmerking: dan kun je maar beter in Almelo of Apeldoorn wonen.

    • Beste Marc,

      Je zou zelf ook eerst eens enig onderzoek kunnen gaan doen, in plaats van klakkeloos iets over gaan nemen.
      Suikerunie Groningen gebruikte enorme pulpdrogers op aardgas, grote kans dat daar een van de grootste aanvoerleidingen van aardgas in deze gemeente ligt. Bereikbaarheid wordt gedragen door o.a. een goed bus en fietsverbinding, een goede toegankelijkheid richting centrum (Paterswoldseweg) en vlakbij het hoofdstation Het voormalige SuikerUnie terrein ligt niet ingeklemd tussen de ringweg en het spoor, maar ligt er naast.

      Nu er geen woningbouwcorporatie daar wil gaan bouwen/ontwikkelen, nu kun je daar als gemeent op die plek volledig legitiem een grote campus gaan bouwen, waar tegen kostprijs kamers kunnen worden verhuurd. Dichtbij het centrum en dichtbij Zernike, succes gegarandeerd.

      • bla bla bla Middenweg. Het ligt tussen Ring spoor en hoendiep. De enige manier waarop je er vanuit de stad te voet of met de fiets komt is aan het einde van de van Heesmkerckstraat over het spoor en onder de ring door. Maar die overgang wil prorail weg hebben. Dan kun je er alleen nog maar komen via Hoogkerk. Het moet dus ontsloten worden. Er is vooral bij de stadspartij een soort tunnelvisie ontstaan over het suikerunieterrein als studentencampus. Het is niet echt praktisch en je kun het terrein op termijn veel waardevoller inzetten. Als je al een campus wilt realiseren doet dat dan op Zernike.

  • Het gaat niet om de campus maar om de reviews. Als ze graag willen reviewen, waarom gebruiken ze dan niet gewoon Google? Je kunt best een plaats aanmaken en dan een review plaatsen. Kost niks. Ga eens gewoon doen in plaats van erover lullen.

Recente berichten

“Maandag bewolkt en regen, aan het einde van de week kouder”

De komende dagen verlopen grijs en zo nu en dan valt er regen. Volgens OOG-weerman…

1 uur geleden

GIJS pakt eerste thuisoverwinning door Red Eagles met 4-3 te verslaan

De ijshockeyers van GIJS hebben zondagavond goede zaken gedaan in de competitie door in eigen…

2 uur geleden

“Discussie over welke verlichting er in je gemeente brandt mag je best wel eens voeren”

Een discussie over welke verlichting er brandt, en waar het wellicht een tandje minder kan,…

3 uur geleden

Busrit van Winschoten naar Stad duurt drie uur: “Chauffeur verdient een compliment”

Deze week rijden er vanwege werkzaamheden geen treinen van Groningen richting Winschoten en Veendam. Door…

4 uur geleden

Catherine Keyl spant rechtszaak aan na investering in stuk grond Wijert-Zuid

Televisiepresentator Catherine Keyl heeft een rechtszaak aangespannen om de aankoop van een stuk grond in…

8 uur geleden

SC Stadspark knikkert GRC Groningen uit bekertoernooi

SC Stadspark verraste zondag GRC Groningen in de noordelijke districtsbeker. Be Quick 1887 won ruim…

8 uur geleden