Gemeenteraad gaat akkoord met bezuinigingen

nieuws

De gemeenteraad heeft de bezuinigingsvoorstellen van het stadsbestuur grotendeels overgenomen. De raad heeft alleen wat kleine aanpassingen gedaan tijdens het voorjaarsdebat op woensdag.

Zo moeten grote instellingen nog steeds tien procent van hun subsidie inleveren, maar krijgen ze wel de gelegenheid om met alternatieve plannen te komen. Er wordt gezocht naar een alternatief voor het opruimen van fietswrakken, de gemeente wilde daar mee stoppen, maar gaat proberen dat aan te besteden. Ook de witgoedregeling gaat op de schop, het is niet vanzelfsprekend dat langdurige minima nieuwe vervangende huishoudelijke apparatuur vergoed krijgen, dat kan ook best tweedehands apparatuur zijn vindt de raad.

Ook komt er nog een onderzoek of de wijkloketten in Hoogkerk en Lewenborg niet open kunnen blijven. Het economisch stimuleringsprogramma G-kracht is door de raad overeind gehouden. Het college van Burgemeester en wethouder gaat nu alle reacties verwerken en komt in het najaar met een definitief voorstel.