Categorieën: Wijken

Plannen Oosterhamrikkade op lange baan

De plannen voor het gebied rond de Oosterhamrikkade blijven nog even in de ijskast. Het stadsbestuur wilde voor de zomer duidelijkheid scheppen wat er moet gebeuren nu de tramlijn die er zou komen, van tafel is. Dat is voorlopig uitgesteld tot oktober.

Er gaat binnenkort wel iets gebeuren met de bedrijfspanden aan de noordzijde van het kanaal. Die moeten wijken voor een twintigtal stadsvilla’s. De overeenkomsten met de huidige gebruikers zoals Lichtpunt Theatertechniek en OK Noordzijde zijn opgezegd.

De gemeente heeft met de projectontwikkelaars van de stadsvilla’s afgesproken dat een aantal panden wordt gesloopt om verpaupering te voorkomen, zodat potentiële kopers niet worden afgeschrikt. Het is nog niet duidelijk wanneer dat gaat gebeuren.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • De gebruikers worden er dus door de gemeente uitgeschopt omdat de projectontwikkelaars het er niet zo netjes vinden en er graag een vlakte met een bouwbord hebben?

    • Dacht dat bericht wel een spekkie-naar-jouw-bekkie was?

      Sloop van karakteristieke bebouwing om van Groningen één grote verzameling van appartementencomplexen te maken? Met hier en daar nog wat stadstuinen en landmarks?

      • Het mag ook best gesloopt worden, maar als het wat langer gebruikt kan worden dan is dat prima. Het wordt nu gebruikt, die stadsvilla's lopen niet echt en de projectontwikkelaar denkt dat dat aan de bestaande bebouwing ligt. (Villa's van 3,5 ton in aan de Oosterhamrikkade die nog jaren een rotte kies zal zijn in een tijd van Crisis heeft er uiteraard niets mee te maken :p) Dus slopen en de gebruikers op straat en zoek het maar uit.

    • Weet je wat veertig jaar geleden ook verpauperd was? De Jordaan. Niet gesloopt maar opgeknapt en nu wonen er alleen nog miljonairs.

      Maar...

      Wat is dat toch voor iets dat sommigen niet zien dat rommelige hoekjes ook bij een leefbare stad horen? Dat zonder wat rommelige hoekjes een stad verandert een in een treurige steriele bende.

      Waarom gaan mensen die zich aan sfeer, tijdsgelaagheid en romantiek storen, niet lekker in rommelige-hoekjes vrije Almere of zo wonen? Dar Worden ze niet gehinderd door karakteristieke wederopbouwgevels met verschillende gevelhoogte. Daar is alles lekker strak, gelikt, ingericht en voorspelbaar.

  • Sorry ik doelde op een ander stuk van de oosterhamrikkade :) Het stuk waar onder andere die sportschool zit. Dat is er een stuk slechter aan toe dan dit gebied van de straat. Wordt daar nog iets aan gedaan?

    • Voorlopig niet dus. In oktober moet meer duidelijk worden. De stadsvilla's zijn ook nog niet zeker, want anders wilde de projectontwikkelaar niet slopen om 'kopers niet af te schrikken' kennelijk is er weinig belangstelling. Het enige wat wel vrij zeker is zijn de appartementen/studio's op de drukkerij van denderen locatie.

  • ja hoor plant er maar weer een stel dure dus onverkoopbare huizen heen. stel je voor dat er betaalbare huur woningen worden gebouwd, hoezo een socialistisch stadsbestuur nou ECHT NIET!!!!

    • Stadse SP is een ordinaire slippendrager van de lokale PvdA.

      Niet dat dat persé de keuze van de lokale SP zelf is, maar dat ik een opdracht van het stalinistische politbureau in Amersfoort.

      De naar ammoniak stinkende Brabanders in Amersfoort hebben besloten dat de SP de stap moet maken naar het worden van een serieuze bestuurderspartij. (Hahaha, ze zullen tot het eind der tijden verneukt worden door de PvdA)

      En dat mag de leefbaarheid, of historische bebouwing kosten. Als de bouwvrienden van de PvdA besluiten dat hun Groningen op Boekarest - of Koningsbergen achtige wijze plat moet - dan zal de SP daar mee instemmen.

      Met vriendelijke groet

  • misschien kunnen krakers nog wat met de villa"s ik begrijp het niet er is al jaren een woningtekort. studenten gaan op campings staan omdat er geen kamer voor een vatsoenlijke prijs te krijgen is. de afgelopen 15 jaren is er alleen vrije sector huurwoningen gebouwd,onbetaalbaar en het stadsbestuur heeft daar van geprofiteerd.

  • Inderdaad, hadden ze het niet op kunnen knappen .Stadvillas lijken meonbegonnnen werk als je straks ziet wat je net buiten de stad kunt krijgen. Ietsje verder en je kunt makkelijk vier autos parkeren en hebt dan ook een ruimte tuin

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

4 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

5 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

7 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

7 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

10 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

11 uur geleden