Het dagelijks bestuur van de Groningen City club vindt dat winkeliers in de binnenstad van Groningen de mogelijkheid moeten krijgen om op elke zondag te deuren kunnen openen. Een voorstel hiertoe wordt dinsdagavond aan het algemeen bestuur van de winkeliersclub gepresenteerd.
Fractievoorzitter Anne Kuik van het CDA laat weten niet blij te zijn met de plannen. Volgens haar zijn de plannen vooral dodelijk voor de kleine ondernemers. Eerder dit jaar opende de partij een meldpunt zondagopening waar behoorlijk veel reacties zijn binnengekomen. De partij wil binnenkort met een tussenevaluatie komen, en zegt tevens dat het meldpunt komende zomer online blijft.
Voorzitter Bert Jan Hakvoort van de Groningen City Club wil nog niet vooruit lopen op de plannen. “Vanavond is de vergadering waarbij het voorstel uit de doeken wordt gedaan. Hoe het algemeen bestuur gaat reageren is nog onbekend. Het kan echt nog alle kanten op. Dus laten we eerst vanavond afwachten.”
De opritten naar de westelijke of zuidelijke ringweg vanaf het Stadspark zullen donderdag 21 november…
De noordelijke ringweg is dinsdag en woensdag in de avond en nacht afgesloten tussen de…
Sinterklaas en zijn pieten zijn zaterdagmiddag aan wal gestapt in Groningen. (meer…)
Twee Groningse producties zijn afgelopen weekend in de prijzen gevallen tijdens het Noordelijk Film Festival…
Een bij de politie bekende overlastpleger wilde zondagmiddag koste wat kost zijn aanhouding voorkomen in…
Op de kruising tussen de Eikenlaan en de Elzenlaan in Groningen is maandagmiddag een klein…
Bekijk reacties
Ik ben het helemaal eens met de winkels open op zondag.de argumenten die hier gebruikt worden om er tegen te zijn volledig flauwekul.
Weer een middeltje van de kerken om ons hun wil op te leggen.
We hebben al last genoeg van ze zondags als ze de parkeer plekken veroveren en je ruw uit je slaap gewekt wordt door de klokken. Daar vragen wij toch ook niet om?
De kerken?
In het toch niet als sterk gelovig bestaande Utrecht koos de Utrechtse bevolking met een meerderheid van zestig procent tegen volledige vrijheid voor winkels wat betreft de zondagen.
Meeste mensen zitten gewoonweg niet op het nihilisme van de 24-uurs economie te wachten. Het is een schreeuwerige minderheid die wil bepalen dat de rest mee moet in het holle consumptieve gedraaf.
Heb een tijdje naast de Zuidelijke Ringweg gewoond (Waterloolaan). Kan amper vertellen hoe prettig koopzondagvrije zondagen waren. Een weldadige rust!
Ik denk dat niet alle kleine ondernemers tegen een zondagsopening zijn. Misschien gaan ze dan op maandag dicht, omdat er dan toch weinig publiek langs komt. De keuze moet je hebben. Veel mensen hebben door de week geen tijd om te winkelen, dan moet je alles op zaterdag doen en ook nog voor vijf uur.
Het heeft natuurlijk niet alles met de kerk te maken. Wie moet er voor de gemiddelde middenstander in hun winkel staan? Dubbel salaris is blijkbaar nodig om de blagen aan het werk te houden, en anders zullen de eigenaren zelf moeten staan. Maandag in de ochtend gelukkig even rust. Net als alle ah's die tot tien uur open moeten tien voor tien nog druk omdat de studenten de kratten bier nog even moeten halen, 24/7 leuk natuurlijk maar de gemiddelde winkelier gaat al kapot aan huur en lonen. Dus leuk voor de mensen die zich vervelen op zondag maar verder nutteloos. Een maal per maand aardig, verder nergens goed voor.
Dit is slechts stap 1, stap 2 is dat al die ongelukkige zielen die dan op hun vrije zondag moeten komen werken, hun toeslag moeten gaan inleveren. Het is slechts een kwestie van tijd.
Absurd, die opening van winkels op alle Zondagen! Men kan zes dagen winkelen tot laat in de avond en dan moet men zo nodig Zondag's winkelen. Nu kun je nog op Zondag een heerlijke wandeling maken door de oude binnenstad en alles rustig aanzien. Straks niet meer. Er is al herrie genoeg in de binnenstad. De winkels maandag's open om 9.30 uur en 's Zondags dicht lijkt mij beter, zoals in Duitsland.Van mij mogen de Kerkklokken op Zondag langdurig luiden! De uitgaanders op zaterdagnach worden dan hopelijk wakker uit hun roes.
Waarin een kleine stad groot wil zijn.
De grootwinkelbedrijven vlaggen nu nog uitbundiger dan voorheen, de (kleine) zelfstandigen kunnen uitzien naar een zaag om de vlaggenmast minimaal te halveren.