Groningse politici zijn niet blij met het bericht dat de 17-jarige Sammy Manzi samen met z’n moeder Chantal dreigt te worden uitgezet naar Burundi. Volgens hen moet Sammy onder de Kinderpardonregeling vallen.
“Hier heb ik eigenlijk geen woorden voor, het is schrijnend dat iemand die probeert deel uit te maken van de maatschappij, zo in onzekerheid zit,” aldus Inge Jongman van de ChristenUnie. Zij en Kris van der Veen van GroenLinks willen druk uitoefenen op staatssecretaris Fred Teeven die over de regeling gaat om Sammy in Nederland te houden. Ook Carine Bloemhoff van de PvdA is geschrokken: “Eigenlijk zou het niet moeten kunnen dat iemand zo lang in onzekerheid zit.” Ze vindt dat haar partij in Den Haag erop moet toezien dat de kinderpardonregeling volgens afspraak wordt uitgevoerd.
Acht jaar geleden is Sammy met zijn moeder uit Burundi gevlucht nadat Sammy’s vader en andere familieleden waren vermoord. Sammy heeft in Nederland zijn draai gevonden en is gekozen tot leerling van het jaar op het Noorderpoort. Chantal is hertrouwd met een Nederlandse man, waarvan ze een zoontje van vijf heeft. Toch is de situatie onzeker.
Als Sammy in aanmerking komt voor de Kinderpardonregeling zullen hij en z’n moeder in Nederland blijven. Het gezin verwacht voor september te weten waar ze aan toe zijn.
Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum (NNTTM) in Zuidbroek krijgt een bijzonder object in de…
De politie is opzoek naar vier personen die mogelijk betrokken zijn bij een incident in…
Straatboer Steven heeft afgelopen vrijdag bloembollen langsgebracht bij twintig Groningse huurders die afgelopen jaar hun…
De komende dagen schommelt de temperatuur tussen 6 en 8 graden. Het wordt voornamelijk een…
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen aangehouden na een…
Donar heeft zondagmiddag in Zwolle goede zaken gedaan door het hoger geklasseerde Landstede Hammers te…
Bekijk reacties
De zieligheidsindustrie heeft weer een Maurootje gevonden..
Voor of tegen is hier even onbelangrijk… Een toegewezen ‘kinder-pardon’ houdt onmiddellijk het recht op verblijf voor de ouder(s) van betrokkene in op grond van ‘het internationale recht op gezinsleven’. Tegenstanders zullen zeggen dat ouders daarom procedures zullen rekken om zo ook zelf een status te krijgen en voorstanders zullen die bijkomende gevolgen toejuichen. Ik plaats deze reactie enkel omdat ik deze info in het artikel mis en om, op een fatsoenlijke manier, een broodnodige discussie op gang te brengen…