Categorieën: Nieuws

Bijenkorf verdwijnt uit Groningen

De Bijenkorf verdwijnt vanaf het voorjaar van 2016 uit Groningen. Volgens de Bijenkorf is de reden dat de winkel “niet voldoet aan een combinatie van factoren, zoals de winkel zelf, de locatie en het verzorgingsgebied”.

Naast de Bijenkorf in Groningen verdwijnen ook de vestigingen in Breda en Den Bosch in 2016. Al begin volgend jaar verdwijnen de vestigingen in Arnhem en Enschede. Het verschil in einddatum zit in de huurovereenkomsten die Bijenkorf heeft met de pandeigenaren.

Welke winkel vanaf 2016 op de Bijenkorf-lokatie komt is nog onbekend. Kledingketen Primark gaat een aantal locaties overnemen van de Bijenkorf, of Groningen daarbij hoort moet nog duidelijk worden.

Arjan Kamphuys

Bekijk reacties

  • Heeft Groningen aan zichzelf te danken. De Bijenkorf heet altijd al een volwaardige grote warenhuis gewild in de stad op een A locatie. Helaas nooit gelukt. Maar ze hadden toch prima in de Nieuwe Oostwand gekund op de hoek?

      • Mogelijk is er nog wel ruimte in het Monstrum, als die er al komt. Er is voldoende vraag naar bijenwas en volgens van Keulen maakt het niet uit of er één of honderd werknemers werk vinden ,mits er maar voldoende aantrekkingskracht is voor de stad van mensen vanuit de hele wereld. Hoe diep kunnen je dromen gaan ?

  • Laat die wethouder zich eens druk maken over de belachelijk hoge woekerprijzen voor rijbewijzen in Groningen! Maar goed deze gemeente heeft alleen maar ook voor projecten die veel te duur en melochaan zijn. Dus zal het wel logisch zijn dat die stinkend dure Bijenkorf vertrekt. Voor mij is de Blokker ook prima.

      • Euh collega misschien mis ik iets, steenkolencentrale? U bedoeldt dat u een steenkolencentrale wilt positioneren op de plek waar nu de Bijenkorf is? Als het meer dan 8 miljoen kost doe ik mee. En dan nemen we Peter Timofee als woordvoerder om draagvlak te kweken onder die stugge Groningers.

  • De gemeente moet zicht hier niet mee bezig houden, DE KLEINE ONDERNEMERS hebben het zwaar, DIE moeten geholpen worden niet een bedrijf dat genoeg geld bezit, SLUITEN dat warenhuis, 2014 mag ook voor mij, zorg net als vroeger de leuke kleine winkels ipv al dat grote, pffff Mensen willen alleen maar Groot Groter Grootst, maar kopen doen ze niet.

  • Het is weer een teken dat het niet goed gaat ( ondanks alle (schijn) positiviteit.
    Er komen steeds meer werkelozen en er is steeds minder geld.

    Ik vermoed dat winkels als Blokker..Aldi Lidl .Zeeman Bristol. Wibra en Action .enz enz. als lowbudget winkels gouden tijden tegemoet gaan .

    Het Gross die ( om het in goed Nederlands te zeggen). geen spijker meer hebben om de kont te krabben of nooit hebben gehad zul je dus ook nooit in de Bijenkorf terug zien ..dat is voor de zogenaamde "RIJKEN"
    (Kopje bij de NOS ..):
    "Mensen met geld", daar gaat de Bijenkorf zich op richten"

    Nou... succes zeg ik dan maar, Bijenkorf.
    Maar..misschien is het dan voor Groningen nog niet te laat ..misschien valt er na enig lobbyen bij de ( RIJKE) Groninger gemeente iets te regelen..

    Want zoals U weet wil graag de Groninger elite als men in de stad gaat recreëren...o.a HET....'FORUM".... ook nog lekker ruim kunnen winkelen ..en dat gaat natuurlijk alleen maar in een winkel zoals de BIJENKORF.

    Er zit ( voor een deel van de Groningers) niks anders op....dan zich bij de voedselbank te melden ..
    En het worden er wekelijks meer.
    Maar ja...
    Je "daar' ook nog over druk maken... is voor de rijken een te ver van mijn bed show, ben ik bang.

    Veel plezier met je koffie en je gebak ..

Recente berichten

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

1 minuut geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

56 minuten geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

2 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

3 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

4 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

5 uur geleden