FC Groningen wint opnieuw

FC Groningen is zondagmiddag dankzij een 2-0 overwinning op FC Utrecht medekoploper in de eredivisie gebleven. Van der Velden en Zivkovic scoorden voor de FC.

De thuisclub kwam al binnen 2 minuten op voorsprong. Nick van der Velden scoorde uit een strafschop na een overtreding van Mark van der Maarel op spits David Texeira. Gaandeweg de eerste helft werd FC Utrecht sterker, maar tot een tegendoelpunt kwam het niet.

Ook in de tweede helft wisten de Utrechtenaren hun kansen niet te verzilveren. De piepjonge invaller Richairo Zivkovic zorgde in de 71e minuut voor de 2-0 eindstand. Hij scoorde uit de rebound na een schot van Van der Velden. De 16-jarige spits was kort daarvoor ingevallen voor David Texeira.

FC Groningen staat nu samen met PSV, Heerenveen en PEC Zwolle op de gedeelde eerste plaats, met 6 punten uit 2 duels.