Categorieën: Nieuws

Geen second opinion Zuidelijke Ringweg

Er komt geen externe adviseur of second opinion voor de plannen met de Zuidelijke Ringweg. Dat bleek maandagmiddag tijdens een spoeddebat in het Stadhuis. De coalitiepartijen wachten eerst nog een rapport af van het ministerie over de effecten van de nieuwe Ringweg.

De ChristenUnie, GroenLinks en Stadspartij hadden het debat aangevraagd. Ze wilden een extra beoordeling van de aanpak van de ringweg omdat ze zich zorgen maken over de groeiende drukte in de aangrenzende wijken. Bovendien willen ze voorkomen dat er dure of onherstelbare fouten ontstaan.

De meerderheid van de raad vond een extra onderzoek overbodig. Als het rapport van de minister nieuwe feiten oplevert verandert de zaak, zo vinden de coalitiepartijen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Politiek denk na alvorens je beslist.RWS schrijft naar zich zelf toe en dat rapport zal niet onafhankelijk zijn !
    Ieder die voor RWS werkt doet dat wat zij eisen en niets anders.Zij zijn de grootste opdrachtgever in dit land. Weg 840 miljoen ! Waarvan 80 miljoen voor het stadsbestuur.145 miljoen voor de Provincie. Rest besparen op de 6 miljard.Een nieuwe westelijke ringweg A7 aansluitend op noordelijke ringweg-N 46 Eemshavenweg kost 160 miljoen !

  • Is ook vrij overbodig. Er zijn al meer dan genoeg mensen met een second of third of twenty seventh opinion over de ringweg. De raadsleden kennen gebruikmaken van het projectbureau en de experts die daaraan gelieerd zijn (dat zijn externen). Er zijn al een aantal varianten uitgebreid geëvalueerd. Dit gaat alleen nog maar over de details van de uiteindelijke variant. Er zijn mensen die denken dat er nog grote veranderingen kunnen plaats vinden, maar dat is niet het geval.

      • Als ik in Helpman zou wonen was mijn mening niet anders hoor! Of is het soms slecht voor je geestelijke vermogens om in Helpman te wonen? In dat geval zou ik iedereen aanraden zsm te verhuizen. Geldt ook voor de Wijert noord. :p.

    • Kom eens met steekhoudende argumenten Pieter. Jij loopt mij er steeds van te beschuldigen dat ik niet argumenteer en overal tegen ben, maar daar herken ik mij niet niet. Jou daarentegen is het op het lijf geschreven. Je vind het kennelijk nodig mijn argumenten te ontwijken, omdat je er geen antwoord op hebt. Dat begrijp ik wel, want het zo vast in die gefrustreerde kop van je dat je alleen nog maar in je eigen illusionaire wereld kunt denken.

      • Wat een schandalige reactie. Je vraagt anderen toch ook niet om zich op die manier openbaar te maken. Geef eerst zelf eens je echte naam en waar je werkt, en zet meteen je adres en telefoonnummer er ook maar bij.

  • Twee ad hominems op Marc, maar geen enkel argument waarom hij geen gelijk zou hebben. Want dat heeft hij namelijk wel.

    Probleem is dat de feiten, de cijfers, de projectbureaus en de experts hier in Groningen niet vertrouwd worden. Dat zag je ook bij de tram en je ziet het nu weer. Iedereen weet het beter dan het projectbureau en de experts. Bovendien worden de externe onderzoeksbureaus duurbetaald om een van tevoren vaststaand oordeel op te leveren. En als er dan gewezen wordt op de praktijk en er wordt gezegd dat een second opinion nergens voor nodig is, staan ze op de achterste benen te huilen van woede.

    Wat dan wel amusant is, is dat het huidige bestuur nu beticht wordt van wat zij zelf precies één jaar geleden aanvoerden als argument om het toenmalig bestuur weg te krijgen...

    • Objectieve experts? Dit meen je serieus?

      Die projectleiders als Menno Olman zijn draufgangeriche haantjes. Niet vies van "u vraagt wij draaien". Zullen heel veel doen - zoals het saboteren van onderzoeken naar alternatieven - om het door een bestuurder gewenste resultaat te krijgen.

      Voor dit vuile werk krijgen ze een beloning, waarvan de hoogte, door verzet van de bestuurder geheim blijft. Daarnaast worden ze immaterieel beloond door een versterking van de reputatie dat "de projectleider een vent is die dingen voor mekaar krijgt".

      Als ik aan het wandelende fiasco Geert Dales of Marc Meerstad Calon denk, vermoed ik weleens dat Nederland door zijn old-boys-network-corruptie, het slechts (publiek) bestuurde land van West-Europa is.

      Kunnen we echt niet een Duitse deelstaat worden?

      Met vriendelijke groet

    • Wat ook amusant is dat GroenLinks de behandeling krijgt, waarop ze andere partijen (de geweldige Stadspartij) ook zo vaak getrakteerd heeft. Zoals geconfronteerd worden met een coalitie die niet luistert, wil nadenken en vies van dualisme lijkt te zijn.

      Louterend voor Mathias en zijn maten.

      Met vriendelijke groet

  • Natuurlijk heeft Marc gelijk ,maar dat hebben de "anderen" ook. Probleem is alleen dat we het pas na uitvoering van de "klus" van die anderen kunnen aanschouwen.

  • Bij de tram vond ik de cijfers van de experts niet zo overtuigend als bij dit plan. Ik ben blij dat plan afgeschoten is zodat dit en de mooie nieuwe openbare bibliotheek wel door kunnen gaan!
    En vrijwel geen onafhankelijk iemand in de stad die tegen de ringweg is... Alleen in de aanliggende wijken is er te verwachten maar niet altijd even rationeel protest.

    • Bibliotheek? U zult het Forum bedoelen, waarvan die bibliotheek maar een klein
      Onderdeel is.
      Voor de rest van dit “monstrum” is nog helemaal geen invulling en zal dus
      leeg blijven bij de oplevering. Belachelijk ook zo’n groot gebouw in het centrum,
      terwijl er al zoveel leegstand is in andere gebouwen.

      Dat de Regiotram niet doorging had hier overigens niets mee te maken.
      Dit werd veroorzaakt door politiek gekonkel: 2 partijen D66 en de SP die plotseling
      hun steun introkken onder druk van de “publieke opinie” vertegenwoordigd door
      enkele winkeliers uit de Oosterstraat, die de aanleg van de tram niet zagen zitten,
      bang als ze waren voor omzetverlies in de periode van aanleg van de tramrails.
      Ze voerden actie met de website “Tram Noway!” Kortzichtig eigen belang! Ze hadden
      geen oog voor de periode daarna: meer passagiers door de tram en dus meer potentiële klanten.

      En er was nog een 3e partij, de PvdA die intern in crisis kwam, waarna enkele leden
      moesten opstappen. Daarna was de PvdA ook tegen de tram.

      Die was daarmee definitief van de baan! Want de meerderheid in de gemeenteraad
      was omgeslagen in een minderheid. Erg betreurenswaardig voor een goed
      project, dat al ruim 15 jaar in voorbereiding was en Groningen een mooie
      uitbreiding zou geven van het Openbaar Vervoer en was ook de aanpassing van
      ringweg niet nodig.

      Ook zonde van de vele miljoenen•voorbereidingskosten! Allemaal voor niets!

      Het busproject waar men nu mee bezig is kost nauwelijks minder dan die tram,
      ik vrees echter dat het positieve effect veel minder zal zijn: Er zijn nu al te veel
      bussen in de binnenstad, ook volgens de gemeente Groningen...

  • Het projectenbureau is gelinieerd aan de politiek Marc. Zullen derhalve nooit objectief beoordelen als expertise, maar als een politiek oplossing.Forum en regiotram als belangrijke voorbeelden ..

    • Henk Muntinga je spreekt volkomen de waarheid.He project bureau schrijft namens RWS en naar RWS toe en naar het college van B&W en dit soort bureaus zijn nooit objectief en worden duur betaald.Zij dukden geen tegenspraak.Ik twitter op N33 en daar weigert RWS een mooie foto van de badkuip in de N33 onder de N 34 te Gieten waar de praatpaal midden in het waterstaat.,, bel rijks WATERSTAAT voor hulp.Zij dulden geen opmerkingen zij zijn de koning binnen het koninkrijk.Zo gaat het nbij de zuidelijke ringweg idem !En de mnister wordt alles heel mooi een rad voor ogen gedraaid en Marc wil dat niet zien en niet horen

      • Verschillende mensen denken wat te kunnen veranderen door hun reacties op mij te concentreren. Ik hou jullie bezig mensen. Ik laat jullie je zelf van jullie domste kan zien.

        Veel plezier nog Pieter, Piet, Pieter en Henk en iedereen die ik vergeten ben.

    • Nee hoor, dat doen wij. Als wij tegen Tom zegen rij daarlangs dan doet Tom dat, kost vaak wel een flinke duit, maar ach dan verhogen we wel ergens een heffing of vragen een extra subsidie aan in Den Haag, om de achterstand enzo.

      • Kent U de plannen en waarop baseert U dat het slechter dan slecht is ?
        Als U het plan kent vertel me er iets over en kunt U het financieel onderbouwen ?
        Ben benieuwd ?

    • Pieter, ik heb in het verleden al lang eens gezegd waarom het plan van de PVV slecht is, dus je vraagt naar de bekende weg. Je bent echt zo overtuigd van je eigen gelijk, dat het ook helemaal geen zin heeft om in discussie te gaan.

      Mocht je de argumenten nog wel willen weten, zoek dan op deze site even naar het nieuwsbericht over de bustunnel bij het station. Daar is destijds een discussie geweest over het PVV plan voor de ringweg, waarin ik mijn argumenten aangedragen heb.

      • Meerdere mensen hebben het PVV-plan met duidelijke en doorslaggevende argumenten neer weten te sabelen, maar dat wordt natuurlijk rustig genegeerd. Wat mij vooral stoort eraan is dat men eigen (niet zo ernstig overlast) wil inruilen voor veel meer overlast voor anderen met dit plan. Waar de PVV die weg wil wonen ook mensen en toerisme langs grote delen van Paterswoldse meer zou de nek er mee omgedraaid worden. Het milieu effect van het PVV-plan zou desastreus zijn! (En dan nog maar te zwijgen van de kosten die zo in de miljarden liggen)

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

6 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

9 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

10 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

10 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

12 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

13 uur geleden