Onweer boven Stad levert mooie plaatjes op

nieuws
Een voltreffer naast het Gasunie-gebouw. Foto: Frank van Tol, frankvantol.com

Een fikse onweersbui boven de stad heeft maandagavond voor mooie plaatjes gezorgd. Voor zover bekend hebben de buien niet tot problemen geleid.

De bui trok rond 22.15 uur over de stad en ging gepaard met veel weerlicht en behoorlijk wat regen. Verschillende Stadjers pakten hun fotocamera om mooie foto’s te maken. Frank van Tol wist een voltreffer naast het Gasunie gebouw op de gevoelige plaat te leggen. Rond 01.00 uur volgde een tweede onweersbui.

In Friesland hebben de onweersbuien voor behoorlijk wat overlast gezorgd. De regio Gorredijk/Lippenhuizen werd getroffen door een windhoos waarbij zo’n honderd bomen omwaaiden. Eén van de bomen kwam op een camper terecht waar een gezin in lag te slapen. Een meisje, volgens de politie jonger dan tien jaar, is daarbij om het leven gekomen.

Heb jij mooie foto’s gemaakt van de onweersbuien boven Groningen en wil je deze foto’s hier terug zien? Mail ze dan naar de redactie!

foto: Pieter van der Bij
foto: Marcel Schaaphok
Foto: Joris van Tweel
Vanaf de oever van het Zuidlaardermeer had Arthur Kamminga uitzicht op een stevige onweersbui. Foto: Arthur Kamminga, @arthurkamminga