Categorieën: Sport

Be Quick 1887 verliest van FC Lienden

Be Quick 1887 heeft de thuiswedstrijd tegen FC Lienden met 2-0 verloren. Door de nederlaag zakt Be Quick naar de laatste plaats in de zondag Topklasse.  Ruim 300 toeschouwers zagen het duel op stadion Esserberg.

1e helft

Be Quick was in de eerste helft de sterkere ploeg. Al in de eerste minuut kopt Rob van der Ley over het doel van Lienden. Ruim tien minuut later is Petrit Hoxhaj dichtbij de openingstreffer. De Be Quick-speler komt alleen voor doelman Schimmel, maar een verdediger van Lienden voorkomt dat hij kan uithalen en tikt de bal net op tijd voor zijn voet weg. Vlak daarna schiet Hoxhaj de bal over het doel van FC Lienden.

Ondanks dat FC Lienden in de eerste helft de zwakkere ploeg is, scoren ze vlak voor rust de openingstreffer. Erik van Eem passeert doelman Snijders met een schot net buiten het strafschopgebied. 0-1 FC Lienden. Voor de Gelderse club is het de eerste doelpunt van het seizoen.

2e helft

De bezoekers worden in de tweede helft sterker en krijgen meer kansen. Erik van Eem is enkele malen gevaarlijk voor het doel van Be Quick. Meteen na rust schiet de aanvaller de bal net voor het doel van Snijders langs.

De ploeg van Mischa Visser creëert weinig kansen in de tweede helft. De bezoekende ploeg zorgt voor de meeste dreiging. Met name op aanvaller Rafael Uiterloo krijgt de Be Quick verdediging weinig grip. Hij scoort dan ook in de 64e minuut de 2-0. Met een prachtige schot kromt hij de bal langs de Be Quick-doelman.

In de 65e minuut lijkt het dat Be Quick alsnog wat kan terug doen. Bryan Inge scoort, maar de scheidsrechter keurt het doelpunt af wegens buitenspel.

FC Lienden is in de tweede helft duidelijk de betere partij. De thuisploeg krijgt weinig kansen en leidt slordig balverlies.  De bezoekers krijgen meer kansen, maar verzuimen de score uit te breiden.

Be Quick 1887 is nu hekkensluiter in de Topklasse met 2 punten uit vijf wedstrijden. De Groningers wachten nog steeds op de eerste overwinning in de Topklasse.

Lesley (redactie)

Recente berichten

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

21 minuten geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

1 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

2 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

4 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

4 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

5 uur geleden