Categorieën: Nieuws

SP helpt bij bezwaar tegen te lage huurtoeslag

De Belastingdienst blijkt niet altijd op de hoogte te zijn van de laatste huurverhogingen. Hierdoor kunnen huurders honderden euro’s huurtoeslag per jaar mislopen.

Woningcorporaties geven de verhogingen door aan de Belastingdienst, maar de systemen sluiten niet altijd goed op elkaar aan.

De Hulpdienst van de SP helpt daarom in haar huurspreekuur elke maandagavond mensen die bezwaar willen maken tegen de te lage huurtoeslag.

Betsie Meijer

Bekijk reacties

  • Honderden euro's mislopen ?! Hieruit blijkt dat SP niet altijd op de hoogte is. Huren stijgen flink, maar huurtoeslag compenseert niet meer dit hele bedrag. Bovendien wordt dergelijk maatregel achteraf, jaar daarop gecorrigeerd. Het wordt de hoogste tijd dan men per kalenderjaar dergelijke maatregelen gaat doorvoeren. Van 1 januari t/m 31 december. Zowel huurverhoging en daarop aangepast de huurtoeslag. Dit is wel zo efficiënt en overzichtelijk. Voor alle partijen die hiermee te maken heeft.

    Groningen roept bovendien zeer grote problemen op zich af. Een sociale huurwoning van boven de 500 euro met huurtoeslag is niet meer op te brengen bij baanverlies en wacht schuldhulpverlening tzt. Het merendeel van de sociale huisvoorraad heeft een huur van 550 euro of meer. Als de crisis niet heel snel wordt bezweert, staat Groningen een ramp van ongekende omvang te wachten.

  • Nee SP is wel goed op de hoogte. Omdat de belastingdienst en woningbouwverenigingen voor deden lieten komen dat zij zelf de huursverhogingen zouden verwerken hebben heel veel mensen geen wijziging door gegeven. Pas bij de eindafrekening was duidelijk dat dat niet meer zou gebeuren. De jaren ervoor was iig bij Nijestee wel goed geregeld. Boze tongen beweren dat de overheid expres deze gegevens niet verwerkt om zo nog wat huurtoeslag uit te besparen. De enige optie dat geld over half 2012 nog te krijgen is in beroep gaan... Maar veel meer dan 100 euro zal dat niet zo gauw zijn , want het gaat over de standaard huurverhoging van enkele procenten wat dus over 6 maanden meevalt. (Bij mij was het ca 30 euro.. ik heb per 1 jan 2013 alsnog de huur gewijzigd en dat mag wel en ik denk als je vals bedragen opgeeft de belastingdienst opeens wel de gegevens van de wbv heeft.)

Recente berichten

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

35 minuten geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

1 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

4 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden

Vrienden en speurhonden naar La Gomera om te zoeken naar vermiste vrouw (49) uit Stad

Een team van zoekhonden gaat op het Canarische eiland La Gomera zoeken naar Diana. De…

6 uur geleden