Categorieën: Nieuws

Wethouder Ishta: Bouw Forum niet meer te stoppen

Het gezeur over het alsnog stoppen met de bouw van het Groninger Forum moet maar eens afgelopen zijn. Dat zegt wethouder Dig Istha.

Ishta doelt daarmee vooral op de Stadspartij die regelmatig de aanval op het Groninger Forum opent.

Volgens Ishta kan de bouw niet meer gestopt worden. Als dat gebeurt, wordt er veel geld over de balk gesmeten en ligt er in het centrum een enorm gat.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Daar zijn we dan mooi klaar mee indien Dag IsThi ten einde raad smeekt om iets wat er niet moet komen zonder tegenspraak toch te laten bouwen .
    De geest van Het Monstrum laat zich gelden.

      • VsH, fijn dat u en MarcS instemmen met mijn reactie en de inhoud aldoende bevestigen.
        Dag IsThi is nog niet klaar met Het Monstrum.

  • Dat is volkomen onzin dhr Dig Istha. Jullie begrijpen nog steeds niet beter het tij nu keren en uiteindelijk veel meer besparen. Je kunt gewoon een parkeergarage maken en de oude Oostwand terug brengen van voor de 2 e wereldoorlog .Wij willen geen concurrentie zo hoog naast de Martini toren. Dat begrijpt import niet !

  • Import Zakkenvuller op voordracht hoofdbestuur PvdA laat zich gelden.

    Het merendeel van de stadjers wil dat forum niet ! Laat dat duidelijk zijn ! En dit merendeel van de stadjers zal dat volgend jaar ook duidelijk laten merken met het stemmen !

    Er waren momenten om te stoppen met forum plusminus 2 jaar geleden en ook toen kreeg het geen gehoor ! Het is de stadjer door de strot gedrukt door import wethouders en import raadsleden !

  • De Stadspartij heeft alle kansen gehad om al in de beginfase van de plannen met de Oostwand met een uitgewerkt alternatief plan te komen, maar heeft dit, op enkele opgeworpen luchtballonnetjes na, spijtig genoeg, achterwege gelaten.

    Toch siert het deze partij dat zij, net als veel inwoners, openlijk tegenstander is gebleven van dit ontwerp op deze plaats, want Forum kun je het nu niet meer noemen, gelet op het luchtledige verhaal over de nieuwe invulling van dit gebouw, gebaseerd op Fata Morgana achtige verdienmodellen en bijbehorende plannen. Wellicht zou de naam Fata Morgana nu beter op haar plaats zijn.

    Wanneer je een enquete zou gaan houden wat de gemiddelde inwoner van deze stad graag gebouwd ziet gaat worden op deze plek, dan durf ik nu wel te stellen dat dit een Natalini achtig bouwwerk zou moeten gaan worden, net als het Waagstraat complex. Rode baksteen, met zandstenen ornamenten. Of dit origineel is? Denk het niet, maar het zal menig stadjer tevreden gaan stellen en dat is toch de kerntaak van een stadsbestuur(der)

    • Middenweg.

      Bedankt voor je bijdragen; lees ze graag.

      Echter: denk je dat wij de stadjers, blijer worden van italieske kitsch dan van reconstructie van de situatie van voor april 1945?

      In het voortreffelijk bestuurde Duitsland wordt nogal wat gereconstrueert. En blij dat de mensen er van worden!

      Met vriendelijke groet

  • Ik zou ook best een mooi plein daar willen met een prachtige fontijn alla Rome oid. Komt de Martinikerk en toren ook mooier uit.

  • Moet toch niet gekker worden!

    Zo'n ... Amsterdammer die wel even zal bepalen over hoe wij Groningers moeten omgaan met de vernietiging van het centrum van hun eens zo'n mooie centrum.

    De lokale PvdA dankt zijn zeteltjes met name aan eerbetoon (van oudjes aan Drees en Den Uyl), cliëntelisme, nepotisme en landelijke thema's.
    Wat dat laatste betreft is het hoopgevend dat de PvdA landelijk - en ondanks de vele strategen (hahaha) en spindocters (hahaha) op dertien zetels (hahaha) staat.

    Helaas heeft het SP politburo in Amersfoort besloten dat de al decennia durende, en op oud socialistische wijze (Koningsbergen, Boekares)uitgevoerde vernietiging van ons hanzestadje, geen thema is.

    Hoe eng wethouders als Schroor (d66) ook zijn, Groningen blijft de totale vernietiging slechts bespaart door een harde aanval op de corrupte lokale PvdA en haar zielige bange bijwagen genaamd SP.

    Met vriendelijke groet

  • Ik heb zojuist 's gegoogeld op de invulling van het Forum. Ik denk, ik geef het nog 's een kans om me beter te informeren. Conclusie; er is nog steeds geen invulling. Maar qua gebouw is er ook geen draagvlak onder de Groningers. Ik wil best meedenken met voorstanders. Laat ze mij overtuigen, ik sta er open voor. Maar het enige wat ik tot nu toe heb gehoord zijn wazige verhalen, zonder enige concrete invulling. Ergo, geen draagvlak, geen invulling, wel een miljoenen verslindend gebouw, dat, hoe je het ook wendt of keert, het stadshart van Groningen volledig doet veranderen. Dan heb ik er toch enige moeite mee dat er lui in de gemeenteraad, zonder enige Groningse achtergrond, de stadjers een plan door de strot douwen, wat totaal niet onderbouwd is en er maar wat natte vinger werk op is losgelaten wat betreft de noodzaak van al dit. Voorstanders van dit plan, kom nou 's met een concrete invulling en je hebt misschien m'n enthousiasme (al ben ik bij voorbaat al geen voorstander van dergelijke moderne hoogbouw rondom de grote markt). Tot nog toe ben ik ook groot voorstander van een wat meer karakteristieke invulling van het stadshart van Groningen. Met zekerheid dat dit ook meer toeristen zal aantrekken.

  • het is alweer wat jaren geleden dat het stadsbestuur ook een parkeer garage wou gaan bouwen in de buurt van de martini kerk en toren.dankzij protest van de Groningers is dat niet door gegaan.omdat dat het de martini kerk en toren zou kunnen beschadigen.en nu zitten de eerste scheuren dus al in de martinikerk.en dan hebben we nog de olle grieze wat gebeurt daar mee????en dat allemaal door zo'n kloten ding,waar niemand op zit te wachten.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

8 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

11 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

11 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

12 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

14 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

15 uur geleden